Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nagrađeni poljoprivrednici
  • 07.07.2023. 13:55
  • Zadarska, Zadar

Eno-gastro županija: Održano primanje za nagrađene vinare, maslinare, sirare...

Predsjednik Udruga vinara Zadarske županije, Rade Bobanović rekao je da će ova godina će zbog vremenskih prilika biti iznimno zahtjevna za sve poljoprivrednike.

Foto: Zadarska županija
  • 872
  • 64
  • 1

Već tradicionalno primanje za vinare, maslinare i sirare koji su ostvarili zapažene rezultate na renomiranim međunarodnim natjecanjima, kao i dobitnike priznanja u sklopu projekta Suncokret ruralnog turizma održano je u dvorištu Doma Zadarske županije.

Vinari iz ove županije su se kroz posljednjih godinu dana s međunarodnih natjecanja vratili s ukupno 25 odličja, maslinari s 29 medalja od čega čak 26 zlatnih, dok su sirari osvojili šest međunarodnih odličja. Ovogodišnje izdanje Suncokreta ruralnog turizma donijelo je četiri priznanja.

Promocija eno-gastro županije

"Zahvaljujem vam što pronosite ime naše županije po cijelom svijetu u onom najboljem svjetlu. Hvala vam za sve nagrade koje godinama donosite, jer su one na ponos svim građanima", kazao je župan Božidar Longin.

Dodao je da je ovo područje izvorno poljoprivredna destinacija. "Od nje smo krenuli svi. Danas je turizam naša glavna gospodarska grana, ali osobno mjerim sezonu po uspješnosti prodaje naših proizvoda", istaknuo je.

Župan  je okupljenima uručio simbolične poklone 

Kaže da treba ustrajati na kvaliteti i brendu te nastaviti raditi na promociji županije kao eno-gastro destinacije. "To je dodatna kvaliteta turističkoj ponudi, pravi gosti će ljepote našeg kraja sljubiti s okusima koje on može dati", poručio je.  

Župan je posebno naglasio važnost promotivnih aktivnosti županijske turističke zajednice koja je tijekom ove godine u suradnji s proizvođačima predstavila eno-gastro ponudu u više inozemnih destinacija, Parizu, Beču, Milanu, Berlinu…

Bobanović: Ovo je zahtjevna godina

U ime nagrađenih obratio se Rade Bobanović, predsjednik Udruga vinara Zadarske županije. Rekao je da će ova godina će zbog vremenskih prilika biti iznimno zahtjevna za sve poljoprivrednike.

"Ipak, vjerujem da ćemo unatoč svemu još jednom imati odličan proizvod koji će opet osvajati međunarodne nagrade. Drago mi je da su ovdje zastupljeni proizvođači iz više djelatnosti, a svima nam je zajednička poveznica da radimo proizvode koji veličaju ljepotu naše županije", poručio je Bobanović.

U godinu dana osvojili su gotovo 70 odličja na međunarodnim natjecanjima

Tko je i koje sve nagrade na međunarodnim natjecanjima osvojio, pogledajte u dokumentu ispod teksta.


Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

Zadarska županija Rade Bobanović Nagrađeni vinari Nagrađeni sirari Nagrađeni maslinari Božidar Longin


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Vrgorsko polje Jezero - Cvjetanje breskvi
#RuralFoto #priroda"