Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija, Šupljak 2014
  • 25.07.2014. 08:30

Festival bijelog luka

Mještani Šupljaka prošle su godine osnovali Udruženje proizvođača bijelog luka kako bi zaštitili svoju proizvodnju te brandirali bijeli luk ovog kraja!

Foto: freedigitalphotos.net
  • 152
  • 15
  • 0

U organizaciji mjesne zajednice Šupljak, 04. kolovoza 2014. godine, u ovom će se mjestu pored Subotice, na obali Ludoškog jezera održati još jedan Festival bijelog luka.

Stanovnici ovog kraja tradicionalno se bave proizvodnjom ove povrtlarske kulture, a većini njih ona je i osnovni izvor prihoda. Festival tako proizvođačima pruža priliku da se predstave kupcima i razmjene iskustva, ali i u jednoj neformalnoj i opuštenoj atmosferi privuku potencijalne poslovne partnere obzirom da im je cilj kontinuirano unapređenje proizvodnje.

Kao problem ističu borbu s kineskom konkurencijom, čiji se luk može naći u svim trgovinama, ali i s prekupcima. Ipak, potrošači sve više cijene domaću proizvodnju pa se po tom pitanju situacija polako popravlja. A kako bi kupci bili sigurni da kupuju domaći i kvalitetan proizvod, mještani Šupljaka prošle su godine osnovali Udruženje proizvođača bijelog luka sa ciljem brandiranja ove povrtlarske kulture proizvedene u njihovom kraju.

Jedna od zanimljivosti festivala je darivanje posjetitelja vijencima bijelog luka, kao znak zahvalnosti na posjeti i interesu. Da festival poprima sve veći značaj potvrđuje i činjenica da je posjetitelja svake godine sve više, a prošle godine su ga posjetili i zainteresirani Mađari.

Osim izložbe luka, za posjetitelje festivala svake godine se priprema i bogat kulturno-zabavni program, ali i sportska natjecanja kako bi svatko pronašao nešto za sebe.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Festival bijelog luka Šipljak Subotica Ludoško jezero Unapređenje proizvodnje Udruženje proizvođača bijelog luka Domaća proizvodnja