Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gastro manifestacija
  • 14.07.2015. 09:20

Festival soli u Ninu!

Četvrti festival soli, jedinstveni takav događaj u ovom dijelu Europe, održat će se na jednoj od najvećih turističkih atrakcija grada Nina - poljanama Solane Nin, u četvrtak, 6. kolovoza 2015.

  • 291
  • 15
  • 0

Jedinstveni Festival soli održava se i po četvrti put u solani Nin, jednoj od rijetkih europskih solana u kojoj se sol još uvijek proizvodi na tradicionalan način primjenom ručnog branja i pakiranja.

Zanimljivost festivala se odražava u natjecanjima, pripremi antičkih i drugih jela, zabavnom programu, a sol je glavni sastojak oko kojeg se vežu događanja. Posjetitelji tako mogu otkriti kako se sol koristi u službi ljepote i njege kože te pravilne primjene u kuhinji i dobro se zabaviti.

Blagodati soli

Očuvanje tradicije ručnog branja soli u kraljevskom gradu Ninu na poljima soli postoji već 1.500 godina. Ovog se ljeta tradicija nastavlja u obliku četvrtog Festivala soli koji će se održati 6. kolovoza 2015. u Solani Nin. Raznovrsnim i bogatim programom Solana Nin dočarat će igranjem i učenjem sve blagodati soli te njezinu primjenu u kuhinji. U jutarnjim i popodnevnim satima za sve posjetitelje namijenjene su razne edukacije na poučnoj stazi soli na kojima će posjetitelji saznati sve pojedinosti kako nastaje sol i kako dolazi do kuhinjskih stolova.

U igrama sa soli uživat će starija i mlađa populacija, svatko na svoj način, a oni koji žele ostaviti svoj utisak u solani bit će u mogućnosti ručno zapakirati vlastiti proizvod kao što je običaj i dugogodišnja tradicija Solane. Za degustaciju bit će izložene delikatese Solane Nin u obliku krekera, paprenjaka i čokolade s cvijetom soli, Ninskog šokola i druge.


Tagovi

Ninska solana Festival soli Aromaterpaija Nutricionizam Rimska gozba Tradicija Pakiranje soli Njega kože Kuhinja Gastro manifestacija Jela


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Žetva prije žetve, led potukao usjeve, voćnjake, vinograde, povrtnjake

Užasno nevrijeme s tučom poharalo je dijelove Hrvatske, ponajviše njezin istok gdje su i ove godine stradale poljoprivredne kulture. Ogromna količina oborina uz led velič...

Više [+]