Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SITEVI 2023
  • 12.08.2023. 15:00

Gotovo 1.000 izlagača na sajmu vinogradarstva, vinarstva i voćarstva SITEVI 2023

Jedinstven događaj koji u Francuskoj okuplja najbolje iz sektora vinogradarstva, vinarstva, voćarstva i maslinarstva.

Foto: FB/SITEVI
  • 1.416
  • 82
  • 0

Međunarodni sajam industrije grožđa, vina, voća i maslina SITEVI 2023 održava se u Montpellieru u Francuskoj od 28. do 30. studenog 2023. godine. Sajam uživa veliku popularnost među ljubiteljima vinogradarstva, vinarstva, voćarstva i maslinarstva, profesionalcima i entuzijastima.

Nije čudno što se baš u ovoj zemlji održava, jer se ondje svako peto poljoprivredno gospodarstvo o bavi vinogradarstvom, ima ih 85.000. Trenutno postoji 47.269 vinarija s ukupnom proizvodnjom od 218.182 eura. Na vinograde otpada tri posto francuske poljoprivredne površine, dok vino predstavlja 15 posto poljoprivredne proizvodnje po vrijednosti.

Tri glavne teme 

Manifestacija predstavlja inovacije opreme za vinogradarstvo, vino, voćarstvo i maslinarstvo. Ove godine će biti prisutno 200 novih izlagača, a ukupno gotovo 1.000, oko 23 posto iz inozemstva. Sudjelovat će i predstavnici sektora zaštite bilja i novih tehnologija.

Sve na jednom mjestu

Na događaju će biti zastupljene tri glavne teme, svaka u svojm tematskom sektoru. U dijelu vinograd i vina bit će predstavljeni strojevi za berbu grožđa, enologija (vinarstvo), rasadnici vinove loze, punjenje i flaširanje. U sektoru voća i masline bit će predstavljena specifična oprema za uzgoj voća i povrća, maslina te rasadnici voća i povrća i maslina.

U zajedničkom nastupu predstavit će se traktori, strojevi za obradu, prskalice, dijelovi i komponente, zaštita bilja, gnojiva, navodnjavanje, cijepljenjee, pakiranje, rukovanje ruralnim i šumskim područjima, obnovljivi izvori energije, savjetodavni centri za proizvođače, usluge.

Bogat prateći program obuhvaća i dodjelu SITEVI Innovation Awards, Start-up Village, Job Dating platformu i mnoge druge. 


Tagovi

Francuska Sajam Vinogradarstvo Vinarstvo Voćrstvo Maslinarstvo SITEVI 2023


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.