Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gramperijada
  • 25.07.2023. 09:00
  • Istarska, Kaštelir

Gramperijada 2023 - fešta od krumpira

Krumpir je fantastičan razlog da dođete na druženje, pa se vidimo u Kašteliru 27. srpnja, pozivaju organizatori.

Foto: TZ Kaštelir Labinci
  • 1.075
  • 86
  • 0

Čuvena "Gramperijada 2023" – fešta od krumpira, jedna od najzanimljivijih istarskih fešti održat će se i ove godine na placu u Kašteliru i to  u četvrtak 27. srpnja u organizaciji Općine Kaštelir-Labinci i njezine turističke zajednice. 

"Ako se pitate zašto naziv 'Gramperijada', odgovor je zato što se samo u kaštelirskom kraju krumpir još od davnih vremena naziva gramper, i ova je riječ uvriježena baš u tom lokalnom dijalektu", otkrivaju naglašavajući da su Kaštelir i Labinci poznati po kvaliteti domaćeg krumpira koji se uzgaja na njihovom području, pa je stoga ovoj namirnici posvećena nadaleko poznata fešta koja ju prikazuje u posve drugačijem svjetlu, kroz brojna maštovita i ukusna jela.

Program počinje u 17 sati otvorenjem izložbe radova Zajednice Talijana Labinci i Udruge umirovljenika, dok u 18 sati započinje gastronomska priča. Kažu i da ćete u bogatoj ponudi moći kupiti izvrsne domaće proizvode lokalnih OPG-ova, a sve do 21 sat na štandovima će se prezentirati i nuditi izvrsna jela od gramperi koja će pokazati što se sve može s ovom naizgled običnom namirnicom.

Ujedno, svoje će delicije od krumpira prezentirati i drage gošće iz Koprivnice, članice Udruge žena Herešin.

U 19.30 sati je na rasporedu izvrsna zabava za najmlađe – igre za djecu naziva Gramperolimpijada (prijave za sudjelovanje primaju se do 19 sati).

"No zabavi tu nije kraj jer slijedi ona za sve generacije, uz koju ćete moći navijati, a sigurno se i dobro nasmijati. Jer u 21 sat počinje natjecanje u brzom guljenju gramperi, a u 21.15 sati natjecanje u brzom jedenju gramperi", otkrivaju dodajući da će u oba natjecatelji morati pokazati zavidne vještine i kapacitete koji će biti odlična uvertira za finale fešte koje slijedi u 21.30 sati.

Slijedi nastup poznatog benda "Gustafi" čija glazba jamči izvrsnu zabavu i mnogo plesa, a cijelu priču upotpunit će i DJ DeJviD.


Tagovi

Gramperijada Fešta od krumpira Domaći krumpir Lokalni proizvodi Kaštelir-Labinci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).