Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 15. Sajam pršuta
  • 12.10.2023. 16:30
  • Istarska, Tinjan

Gremo na jubilarni 15. sajam pršuta u Tinjanu?

Kroz tri dana očekuje se četrdesetak proizvođača pršuta iz Hrvatske i drugih zemalja, kako onih susjednih, tako i onih koje pripadaju južnoeuropskom i srednjoeuropskom klimatskom i kulturnom krugu

Foto: ISAP
  • 1.040
  • 124
  • 0

Po već uhodanoj tradiciji, u Tinjanu će se obilježiti 15. Internacionalni sajam pršuta.

Kroz tri dana očekuje se četrdesetak proizvođača pršuta iz Hrvatske i drugih zemalja, kako onih susjednih, tako i onih koje pripadaju južnoeuropskom i srednjoeuropskom klimatskom i kulturnom krugu, istaknuli su organizatori.

Uoči sajma, pršuti će se, također prema petnaestgodišnjoj tradiciji, ocjenjivati, pa će se uz otvorenje sajma u petak 13. listopada u 13 sati šampionima dodijeliti nagrade u nekoliko kategorija. Podsjetimo, uz istarski pršut koji je nositelj europske Zaštićene oznake izvornosti (ZOI), na ovom se događaju predstavljaju još tri tipa hrvatskih pršuta koji imaju europsku Zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla (ZOZP), a to su krčki, dalmatinski i drniški pršut. Uz njih će se kušati i pršuti iz Slovenije, Italije, Portugala, Španjolske, Austrije, Mađarske te Crne Gore.

Sajam ćete moći posjetiti od petka 13. listopada do nedjelje 15. listopada.

Bogat program kroz sva tri dana

Organizatori ističu kako će ovogodišnje izdanje obilovati najjačim popratnim programom do sada, kako onim sportsko-rekreativnim, tako i zabavnim.

Očekuje vas četrdesetak proizvođača pršuta iz Hrvatske i drugih zemalja

U petak navečer u 23 sata jubilej će se obilježiti prigodnim vatrometom. U subotu će na svoje doći sportaši i rekreativci, jer se toga dana održava turnir u pljočkanju po starinski, natjecanje u gađanju glinenih golubova, cornhole turnir i avanturistička timska potraga za pršutom, dok je nedjelja termin za veliku rekreativnu biciklijadu.

Kroz sva tri sajamska dana u Kući istarskog pršuta bit će postavljena izložba Zavičajne zbirke Depiera, u subotu i nedjelju će se u Domu mladih održati vođene degustacije pršuta i vina, a u nedjelju poslijepodne očekuje nas još i nastup Folklornog društva Kumpanija Kosirići te tinjanskih mažoretkinja. Osim toga, posjetitelje će zabavljati i brojni poznati glazbenici.

Sve detalje o 15. Internacionalnom sajamu pršuta (ISAP) pronađite na www.tinjan.hr i društvenim mrežama Internacionalnog sajma pršuta (ISAP).


Tagovi

15. Sajam pršuta Tinjan Istarski pršut


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.