Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svjetski dan hrane
  • 10.10.2023. 12:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

HAPIH obilježava Svjetski dan hrane - prijavite se za sudjelovanje!

Okrugli stol će se održati 16. listopada u 11 sati u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije.

Foto: Martina Pavlović
  • 941
  • 56
  • 0

Jeste li znali da sedam od 10 kapljica vode danas završi u proizvodnji hrane? Da je samo 2,5 posto vode prikladno za piće, poljoprivredu i većinu industrijskih namjena? Da 2,4 milijarde ljudi živi u zemljama s nedostatkom vode? Kako se očekuje da će globalna potražnja vode u poljoprivredi do 2050. porasti za 35 posto? Kako su otprilike 3/4 svih katastrofa od 2021 do 2018. bile povezane s vodom?

Pitanja su to koja je postavila Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), a o navedenim te mnogim drugim podacima vezanim za vodu kao jednog od esencijalnih prirodnih resursa, bit će više riječi na okruglom stolu kojeg organiziraju pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, a uz podršku Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO). I to 16. listopada – na dan koji je u FAO kalendaru odabran za Svjetski dan hrane. 

Rasprava o vodnim resursima 

Otkrivaju da će se prisutnima uvodno obratiti ministrica poljoprivrede Marija Vučković te predstavnik FAO-a Viliami Fakave. Nakon toga slijedi okrugli stol pod  nazivom "Inteligentno upravljanje vodnim resursima u poljoprivredno-prehrambenom sektoru".

Na njemu će uz doc. dr. sc. Darju Sokolić, ravnateljicu HAPIH-a, domaćina i organizatora, sudjelovati i Elizabeta Kos, ravnateljica Uprave vodnoga gospodarstva i zaštite mora Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić, dekan Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, prof. dr. sc. Zvonimir Zdunić, ravnatelj Poljoprivrednog instituta Osijek, prof. dr. sc. Mirna Habuda-Stanić, redoviti prof. Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek te Marinko Pleština, član Uprave Jamnice.

Prijavite se!

Okrugli stol će se održati 16. listopada u 11 sati u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije (Gospodarska zona 10, Osijek).

Sudjelovanje je besplatno, a broj mjesta ograničen. Stoga si osigurajte svoje prijavom na konferencija@hapih.hr.


Tagovi

HAPIH Svjetski dan hrane Okrugli stol Vodni resursi


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Djetinjstvo u prirodi 🍀🌼👣 #RuralFoto #priroda