Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Oranje
  • 22.07.2013.

Hrvatska reprezentacija na 60. Svjetskom natjecanju u oranju

Ovogodišnje jubilarno 60. Svjetsko natjecanje u oranju ukuplja natjecatelje iz 29 zemalja svijeta

  • 212
  • 10
  • 0

Hrvatska reprezentacija sudjeluje na 60. Svjetskom natjecanju u oranju koje se održava 19. i 20. srpnja 2013. godine na Olds College-u u Olds-u, Alberta, Kanada u organizaciji Udruge orača Kanade, Olds College-a i Svjetske oračke organizacije.

Ovogodišnje jubilarno Natjecanje okupilo je natjecatelje iz 29 zemalja svijeta koji se natječu u dvije kategorije: 27 predstavnika u kategoriji plugova ravnjaka i 30 u kategoriji plugova premetnjaka. Natjecanje je otvorio predsjednik Svjetske oračke organizacije Tugomir Majdak.

60. Svjetskom natjecanju u oranju

Republiku Hrvatsku predstavljaju Ivan Spudić u kategoriji premetnjaka i Marijo Spudić u kategoriji ravnjaka, obojica iz Barilovića, Karlovac, pobjednici prošlogodišnjeg 10. Državnog natjecanja u oranju. Ove godine Ivan je zauzeo 24. mjesto u kategoriji premetnjaka, dok je Marijo natjecanje završio zauzevši 23. mjesto u kategoriji ravnjaka.

Svjetska oračka organizacija radi na očuvanju i poboljšanju vještine oranja, potiče razvoj i usvajanje novih tehnologija i znanja kako bi se ojačala suradnja u proizvodnji hrane i u svim segmentima poljoprivredne proizvodnje.

Prošlogodišnje 59. Svjetsko natjecanje u oranju održano je u rujnu u Biogradu na Moru na kojem se okupio do sada najveći broj reprezentacija iz 31 zemlje.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Hrvatska reprezentacija Natjecanje Oranje Kanada