Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lovno streljaštvo
  • 28.07.2024. 10:30
  • Požeško-slavonska, Bzenica

Hrvatski lovački savez u Bzenicu dovodi Europsko prvenstvo u lovnom streljaštvu

Više od 200 najboljih strijelaca iz cijele Europe stiže 2025. u Hrvatsku. Europsko prvenstvo održat će se tako u godini u kojoj HLS obilježava 100. godišnjicu osnutka i djelovanja.

Foto: Hrvatski lovački savez
  • 197
  • 39
  • 0

Hrvatski lovački savez izborio je organizaciju Europskog prvenstva u kombiniranom lovnom streljaštvu koje će se od 27. do 29. lipnja 2025. godine održati u Bzenici, pokraj Pleternice.

Održat će se u organizaciji FITASC-a, Međunarodne asocijacije za lovno streljaštvo i HLS-a, a okupiti više od 200 najboljih strijelaca iz cijele Europe. 

Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza podsjetio je i da su ove godine uspješno organizirali prvi Grand Prix of Croatia, međunarodni turnir u lovnom streljaštvu po FITASC-ovim pravilima.

"Članovi smo FITASC-a od 2023., a europsko prvenstvo održat će se u godini u kojoj HLS obilježava 100. godišnjicu osnutka i djelovanja“, istaknuo je. 

Natjecanje će se održati na strelištu u Bzenici koje je, kažu, najnovijim ulaganjima postalo jedno od najmodernijih i najvećih lovačkih strelišta u ovom dijelu Europe, pripremljeno za održavanje najzahtjevnijih natjecanja u lovnom streljaštvu. 

Ponosan je i predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović koji je naglasio da je dobivanje europskog prvenstva pokazatelj da su dugogodišnja kontinuirana ulaganja te trud bili opravdani. Svega ovoga, dodao je, ne bi bilo bez puno rada Županijskog lovačkog saveza, kao i podrške Grada Pleternice, Požeško-slavonske županije i Hrvatskog lovačkog saveza.

"Prvenstvo će donijeti korist lokalnom i županijskom gospodarstvu, ali i promociju lovnog streljaštva i lovnog turizma naše županije i Republike Hrvatske“, zaključio je. 


Tagovi

Lovno streljaštvo Europsko prvenstvo Hrvatski lovački savez Ivica Budor Branko Bertelović Lovci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".