Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Wine day 2015
  • 30.05.2015. 11:45

Istarski podrumi otvaraju svoja vrata!

Ove će nedjelje istarski vinari otvoriti vrata svojih podruma i sa zadovoljstvom predstaviti domaća vina

Foto: M. Mijošek, Glas Istre
  • 274
  • 34
  • 0

Istarski će vinari već tradicionalno 16. godinu za redom sutra, 31. svibnja, otvoriti vrata svojih podruma. U sklopu manifestacije Wine day, osamdesetak vinara diljem Istarske županije ovom će prilikom izložiti i predstaviti svoja vina. Od jutra su gosti (i domaćini) pozvani degustirati domaća vina, a podrumi će biti otvoreni od 10 do 19 sati.

Posljednja nedjelja u svibnju postala je već tradicionalno prepoznatljiva po vinu i vinarima koji toga dana prezentiraju svoju ponudu i zajednički doprinose brandiranju Istre kao vinske regije i destinacije za vinske znalce, ali i vinare amatere te ostale ljubitelje dobre kapljice. Vinari iz Umaga, Poreča, Rovinja, Pule, Labina, Vrsara i brojnih drugih istarskih mjesta ovim će putem prezentirati svu umjetnost i čaroliju proizvodnje vina.

U svijetu se svake posljednje nedjelje u mjesecu svibnju održava Svjetski dan vina, a istarski su se vinari ovoj manifestaciji odlučili pridružiti 1999. godine i iskoristiti dan za promociju vlastitih proizvoda.

Domaćin prošlogodišnjeg Wine day-a bila je vinarija obitelji Černeka iz maloga mjesta Medveje u Buzeštini, a cijelu manifestaciju i ove godine podržava Hrvatska turistička zajednica. Ukoliko se nađete u blizini, iskoristite nadolazeću nedjelju kako biste ju proveli u dobrom društvu i degustaciji vina, ljubazni istarski domaćini Vas očekuju.

Popis vinara sudionika manifestacije nalazi se u privitku teksta.

Foto: M. Mijošek, Glas Istre


Dokumenti


Tagovi

Istarska županija Vinarstvo Vinogradarstvo Svjetski dan vina Wine Day Degustacija vina Hrvatska turistička zajednica


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.