Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinska manifestacija
  • 01.09.2024. 16:00
  • Vukovarsko-srijemska, Ilok

Jeste li spremni za 57. Iločku berbu grožđa? Uskoro otvara svoja vrata

Ove godine program se sastoji od brojnih događanja, izložbi, folklornih nastupa, promocija i radionica, koncerata, poljoprivrednog sajma i sajma vina na kojem sudjeluju svi najvažniji vinari ovoga kraja, poručili su organizatori

Foto: Shutterstock/Lisa-S
  • 223
  • 31
  • 0

Ilok, grad s vinogradarskom tradicijom dužom od 1.800 godina i s jednom od najznačajnijih turističkih i vinskih manifestacija u Hrvatskoj, ove godine svoja vrata otvara po 57. put s bogatim i raznolikim kulturno-zabavnim programom i gastro i eno sadržajima.

Manifestacija Iločka berba grožđa počinje 5. rujna i trajat će do 9. rujna ove godine, priopćili su organizatori.

"Ove godine program se sastoji od brojnih događanja, izložbi, folklornih nastupa, promocija i radionica, koncerata, poljoprivrednog sajma i sajma vina na kojem sudjeluju svi najvažniji vinari ovoga kraja", poručuju, dodajući da je jedan od posebnih događaja 12. po redu Noć vina u Starom podrumu, gdje će se moći kušati najbolje domaće delicije uz degustaciju vina i obilazak jednog od najstarijih podruma u Europi, a održava se 30. kolovoza od 20 sati.

Besplatan program za sve posjetitelje

I ove godine u glavom programu nastupit će, ističu, niz izvođača s domaće estrade, tako će u četvrtak 5. rujna od 22 sata kao glavni gost nastupiti Vojko V, u petak 6. rujna od 22 sata nastupa jedna i jedina Maja Šuput, a u subotu od 21 sat Neno Belan i Fiumens. U nedjelju prijepodne vas očekuje program za najmlađe, gdje će od 11.30 sati nastupiti Minea.

Kao i proteklih godina, svi kulturno-umjetnički i zabavni programi u potpunosti su besplatni za posjetitelje.

Inače, Iločka berba grožđa pokrenuta je davne 1962. godine, a proizašla je iz starog srijemsko-slavonskog običaja okupljanja pučana u vrijeme početka berbe sa svrhom čuvanja vinograda, slavljenja dobre godine i uroda te je usmjerena na promociju vina, a posebno sorte traminca. "S godinama je prerasla u jednu od najznamenitijih i najatraktivnijih turističkih događanja u Hrvatskoj", zaključili su organizatori.


Tagovi

57. Iločka berba grožđa Ilok Manifestacija Vino Degustacija vina


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Rastičevska mašeta", nekropola stećaka u Rastičevu (Kupres) #RuralFoto #Selo