Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zinfest 2023.
  • 17.11.2023. 09:55
  • Splitsko-dalmatinska, Kaštel Gomilica

Još danas posjetite Zinfest - raj za ljubitelje vina, prvenstveno Crljenka kaštelanskog

Ovaj dvodnevni festival Crljenka i rođaka okupio je oko stotinu sudionika gdje će biti preko 60 predstavljanja brojnih izlagača ljubitelja vrhunskog vina i tradicionalnih jela

Foto: Zinfest
  • 952
  • 81
  • 0

U restoranu Nautic Marine Kaštela u Kaštel Gomilici, uz zdravicu kaštelanskog vina Esenca vinarije Matela, otvoren je treći po redu Zinfest 2023. Ovaj dvodnevni festival Crljenka i rođaka okupio je oko stotinu sudionika gdje će biti preko 60 predstavljanja brojnih izlagača ljubitelja vrhunskog vina i tradicionalnih jela.

Posjetite ga još danas od 13 do 20 sati, gdje imate priliku besplatno uživati uz programe na pozornicama vina i, kak kažu, gastronomskih delicija s potpisom.

Organizatori su za posjetitelje osmislili druženje s vinogradarima i vinarima te uživanje u najboljim kombinacijma svježe pripremljenih lokalnih jela i vina od proslavljenog Zinfandela.

Ova priča je jedinstvena i posebna

"Ovaj se događaj iz godine u godinu razvija u jednu značajniju manifestaciju Dalmacije. Ova priča je jedinstvena i posebna, praktički je filmska kada govorimo o pozicioniranju i ponovnom rođenju našeg kaštelanskog Crljenka", rekao je Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta.

Srećko Radnić iz Klastera Zora u ime organizatora rekao je kako su uspjeli postaviti temelj za budući razvoj, a sve u slavu Crljenka kaštelanskog, kojeg slave i kroz Zinfest te dodao kako se nadaju da će u narednim godinama napraviti veće iskorake.

csa
Na festivalu vas očekuje i puno dobre hrane (foto: Zinfest)

Ova fešta je raj za ljubitelje dobre kapljice koji nudi izbor jedinstvenih tradicijskih sortnih vina od Maraštine do Crljenka kaštelanskog. Sudjelujte u zabavnim i edukativnim školama ili pripremanju tradicijskih jela te upoznati vinare, enologe i somelijere koji su pomogli u oblikovanju ovog vina u jedno od najboljih u Dalmaciji.

Brendirati Crljenku

"Malo vas je, ali znate najbolje raditi svoje vino i nitko vas ne može uništiti. Želim vam da i dalje idete u tom smjeru, jer je ovo izvorno kaštelansko. Nastavite na taj način i rastite i dalje. Mi ćemo vam pomoći i podržavati vas", istaknuo je u ime domaćina događanja vlasnik Marine Kaštela, Joško Berket.

Fotografije s otvorenja festivala pogledajte u galeriji ispod teksta

Okupljenima se obratio i Joško Stella, zamjenik direktorice TZ Splitskodalmatinske županije koji je rekao kako su priču o kaštelanskom Crljenku prezentirali u New Yorku i Londonu te u još nekoliko europskih zemalja te dodao kako je njegovo brendiranje jako bitno.

"Kroz razne projekte Grad Kaštela podržava i sufinancira kaštelanske vinare. Hvala organizatorima posebno Srećku Radniću što je iz godine u godinu Zinfest sve prepoznatljiviji. Želim da ova dva dana prođu u lijepom ozračju i da kaštelanska vina budu što više prepoznatljiva", naglasio je gradonačelnik Kaštela, Denis Ivanović.


Fotoprilog


Tagovi

Zinfest 2023 Crljenak Kaštelansko vino Okupljanje vinara


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto
#priroda
Divna slavonska polja