Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zelinska kestenijada
  • 12.10.2023. 13:30
  • Zagrebačka, Sveti Ivan Zelina

Jubilarna je! Ovaj vikend na 25. Zelinsku kestenijadu

Pridružite se Kestenijadi u Svetom Ivanu Zelini, očuvajte ekosustav Zelinske gore pješačenjem i osvojite mirisne kestene, pozivaju organizatori

Foto: TZ grada Sveti Ivan Zelina
  • 985
  • 66
  • 0

U Svetom Ivanu Zelini održat će se tradicionalna 25. Zelinska kestenijada

Nakon ljetnih vrućina preselite u planine, točnije, u srce Zelinske gore, Kladeščicu gdje vas čeka neponovljivo iskustvo uživanja u prirodi i gastronomskim delicijama.

Jesensko vrijeme nagoviješta svoje prepoznatljive proizvode, kestene i mošt kojeg će predstaviti zelinski vinogradari što je idealno za ovu tradicionalnu manifestaciju koja se održava sredinom listopada.

Ovaj događaj održat će se u subotu, 14. listopada s početkom u 9 sati.

"U središtu zbivanja na glavnom punktu, Udruga Amanita priređuje pravu gastronomsku čaroliju koja će trajati od 9 do 18 sati. Osim mirisnih pečenih kestena, posjetiteljima će biti ponuđena raznovrsna gastronomska ponuda, impresivna izložba gljiva i nezaboravna tamburaška glazba", ističu iz Turističke zajednice grada Sveti Ivan Zelina.

Lovački kotlić, off-road vožnje, biciklizam...

Kako najavljuju, lovačko društvo Srndać preuzima inicijativu već u 10 sati. Njihova edukacija o divljim životinjama oduševiti će sve ljubitelje prirode, iza koje slijedi natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića čija degustacija će biti dostupna sve do 18 sati.

Ljubitelji adrenalina i off-road vožnje bit će oduševljeni punktom Moto i off-road kluba Sv. Ivan Zelina. Ondje će se izletnici moći družiti s motoristima i uživati u njihovoj izvanrednoj gastro ponudi, uz, naravno, sočne pečene kestene, od 10 do 18 sati. Za one sklonije biciklizmu, Klub biciklista "Sic" organizira 7. Biciklijadu na Kestenijadu s okupljanjem na Trgu A. Starčevića.

Za sve posjetitelje Kestenijade koji žele aktivno uživati u prirodi, Udruženje "Fit Forma" organizira pješačenje do Kladeščice s polaskom u 10 sati, ispred objekta u Žlebici 1.

"Pozovite svoju širu obitelj i prijatelje da vam se pridruže u ovoj ugodnoj šetnji, okružite se prekrasnim zelenim pejzažima, udahnite svježi zrak i zajedno doživite sve čari prirode koje Kestenijada i Sv. Ivan Zelina imaju za ponuditi", pozivaju organizatori.

Na Zelinskoj kestenijadi mogu se vidjeti brojni jesenski plodovi

Program za djecu i mlade uz igre i pregršt zabave

Uz raznoliku ponudu za sve generacije, pripremaju i poseban program za najmlađe, dječju olimpijadu, zaboravljene igre, graničara, a sve to uz prigodne nagrade. Druženja i igre počinju od 12 sati.

Iako se do vrha Kladeščice može stići automobilom ili biciklom, organizatori s velikim entuzijazmom potiču posjetitelje da se ohrabre i dođu na ekološki prihvatljiv način - pješačenjem. Ne zaboravite ponijeti bocu za piće kako biste ju mogli napuniti s čistom izvorskom vodom s planinskog izvora Žlebica, koji se nalazi uz šumski put.

Važno je napomenuti da je broj dostupnih mjesta i stolova ograničen, stoga organizatori preporučuju da ponesete vlastite dekice kako biste si osigurali ugodno mjesto za opuštanje na ovom zelinskom brdu.

Organizatori ovog događanja su Grad Sveti Ivan Zelina i Turistička zajednica grada Svetog Ivana Zeline, a svake godine im se pridružuje sve veći broj udruga i volontera, koji privlači nekoliko desetaka tisuća posjetitelja.


Tagovi

25. Zelinska kestenijada Sveti Ivan Zelina Zelinska gora


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poljskim putem do unedogled