Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • MoslaVina Kutina
  • 21.05.2024. 12:00
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

Jubilarni festival MoslaVina donosi i bogatstvo izvornih hrvatskih sorti

Predstavit će se 18 izlagača i Udruga Kvarner, a očekuje vas vinska radionica, panel rasprava, Gala tasting, kao i popularna zabava Paint&Wine

Foto: Waves komunikacije
  • 341
  • 17
  • 0

Jubilarna 30. manifestacija "Festival vina - MoslaVina Kutina 2024. i izložba vina izvornih hrvatskih sorti" održat će se 24. i 25. svibnja.

"Ovo je prilika za promociju moslavačkih vinara, autohtonih sorti, kulture pijenja vina te utjecaja na jačanje suradnje unutar regije i umrežavanje turističkih dionika s ciljem kreiranja inovativnih turističkih sadržaja", poručili su organizatori, Turistička zajednica grada Kutine i Udruga vinogradara i voćara Moslavine "Lujo Miklaužić".

Kako stoji u programu, u petak 24. svibnja u 16 sati održat će se panel rasprava na temu "Sadašnjost i budućnost autohtonih sorti s aspekta eno - gastro turizma", nakon koje će uslijediti svečano otvaranje Festivala u 17:30 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana. 

vd
Bogatstvo autohtonih hrvatskih sorti vina

Tom će se prilikom, ističu, dodijeliti diplome vinarima, plakete i nagrade najbolje ocjenjenima, a nakon zajedničke zdravice, prezentirati moslavačka vina i hrana te će se obići izlagači, kojih će biti 18, kao i Udruga Kvarner.

Vinska radionica, pub kviz, popularni Paint&Wine...

"Autohtone hrvatske sorte vina predstavljaju bogatstvo i raznolikost vinogradarske baštine. Izvor su ponosa za hrvatske vinare i kulturno nasljeđe koje se njeguje i promiče potičući tako očuvanje i valorizaciju vinske baštine zemlje", poručili su.

Očekuje vas i vinska radionica na tu temu koju će održati Hrvoje Košutić u 19:30 sati, kao i pub kviz Moslavina Wine Wisdome.

vd
Zabavite se uz bogat program Festivala

Nadalje, ističu kako će subotnje popodne, 25. svibnja, započeti Gala tastingom dijagonalnim kušanjem različitih sorti i godišta Vina Košutić i pjesničkom priredbom Grozdovi i stihovi. Izlagači otvaraju svoje štandove, a program će osigurati atraktivnu zabavu uz Paint&Wine, koktel i škrlet radionice, a moći ćete saznati i kako je moslavačko vino došlo uz bok najboljih hrvatskih kupaža.

Manifestacija se, dodaju, održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva poljoprivrede, sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka, Grada Kutine, Croatia osiguranja d.d, a detaljan program pronađite ovdje.


Tagovi

Festival vina MoslaVina Kutina Izložba vina Autohtone sorte vina Vinska radionica


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.