Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Okršaj titana
  • 07.09.2024. 18:00
  • Lind, SAD

Kako izgleda borba kombajna u jednom američkom gradiću?

Okršaj kombajna, nalik na klasični američki rodeo i demoliranje automobila, glavni je događaj u američkom gradiću Lindu

Foto: FB/Matthew Strissel
  • 347
  • 67
  • 0

Borba kombajna možda isprva zvuči kao natjecanje u cijenama ili tehničkim specifikacijama, no američki gradić Lind shvatio je taj izraz doslovno. 

Već 35 godina, tijekom godišnjeg "Combine Demolition Derby" natjecanja, jedinstveni okršaj starih modela služi im za - oživljavanje lokalne zajednice.

Atrakcija godine

Smješten u srcu savezne države Washington, Lind broji samo 535 stanovnika, a borba starih modela postala je glavna atrakcija godine. Ovaj spektakularan događaj, nalik na klasični američki rodeo i demoliranje automobila, prikazuje susret titana teških oko 7 tona, čiji je cilj nanijeti što veću štetu protivniku.

Damon Miller objavio je na službenoj Facebook stranici video s događaja u kojem se žarko obojane "mašine", ukrašene grafitima, bore za pobjedu. Dok se sudaraju u prašnjavoj, zemljanoj areni, oduševljeni povici publike nadglasavaju komentatora koji s entuzijazmom prati svaki udarac.

"Ovdje će sigurno postati zanimljivo", uz zvižduke je povikao voditelj.

Atrakcija godine

Poseban značaj

Natpisi na vozilima od posebnog su značaja, ponekad je to mjesto iz kojeg dolazi vozač, poput "Springfield Farms", ali češće se radi o borbenim nadimcima, poput "The Extinguisher", "Corn-fed Cadillac", "Search & Destroy" i “Grain Digger”.

Derby se već tradicionalno svake godine održava početkom lipnja, s raznolikim programom koji uključuje demoliranje automobila, paradu kroz grad i roštilj u parku. Naravno, vrhunac događaja borba je kombajna.

Kako bi privukli što više sudionika, organizatori iz Lind Lions Cluba objavili su nagradni fond na službenoj Facebook stranici. Na 35. izdanju, pobjednik je osvojio 1000 američkih dolara, drugoplasirani 500 USD, a treći 250 USD.

Ove godine, Lind je uveo još jedno kreativno i zabavno natjecanje - "Granny Fest", u kojem su se žene starije od 60 godina utrkivale na skuterima za mobilnost.


Fotoprilog


Tagovi

Kombajn Sjedinjene Američke Države Lind Combine Demolition Derby Nagradni fond Borba kombajna Okršaj kombajna


Autor

Tin Junušić

Više [+]

Magistar novinarstva s iskustvom rada u domaćim i stranim medijima, ljubitelj prirode.