Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Međunarodna konferencija
  • 10.09.2023. 15:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Konferencija o izazovima u poljoprivredi u jeku klimatskih promjena

U četiri dana 1. Međunarodna znanstveno-stručna konferencija o izazovima u poljoprivredi u jeku klimatskih promjena pokušat će dati odgovore na pitanja kako ublažiti i prilagoditi se klimatskim promjenama

Foto: Depositphotos/Haylight
  • 1.032
  • 103
  • 0

U Osijeku će se od 19. do 22. rujna održati 1. Međunarodna znanstveno-stručna konferencija o izazovima u poljoprivredi u jeku klimatskih promjena. Kako ističu organizatori, Fakultet agrobiotehničkih znanosti, danas smo suočeni s globalnim prijetnjama koje uzrokuju samo i isključivo ljudi. 

"Čovječanstvo, više nego ikada, utječe na naš planet, na sve moguće načine – pozitivne i negativne. Tu prijetnju svi poznajemo kao klimatske promjene. Kao temeljna ljudska djelatnost, u proizvodnji osnovnih ljudskih potreba i dobara, poljoprivreda je izrazito osjetljiva na njihov negativan utjecaj", upozoravaju.  

Naglašavaju kako se ranjivost ne odnosi samo na proizvodnju osnovnih usjeva, hrane, odnosno stočne hrane, već ima širi utjecaj na svaki sektor i aktivnost, društvo, gospodarstvo, politiku, ljudsko zdravlje i drugo.

"Globalna zajednica ima obvezu pridonijeti na svakoj razini, lokalnoj, regionalnoj i globalnoj, u pružanju mjera ublažavanja i prilagodbe, kako bi ostala otpornija i sposobnija prilagoditi se negativnim učincima", ističu te dodaju kako su poljoprivreda i klimatske promjene u uzročno-posljedičnoj su vezi. 

Neke od tema konferencije bit će emisije iz poljoprivrede i iscrpljivanje resursa; kružno gospodarstvo, zelena i digitalna tranzicija; bioraznolikost i usluge ekosustava; izazovi stočarstva u klimatskim promjenama; konzervacijska i restauracijska poljoprivreda i druge. 

Konferencija počinje otvorenjem u utorak, u 10 sati, a program potražite putem ove poveznice


Tagovi

Međunarodna konferencija Klimatske promjene Poljoprivreda FAZOS Program Osijek


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.