Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mystic
  • 01.10.2014. 17:00

Konoplja i Organica - okosnice Mystic-a

Na ovogodišnjem Mystic-u predstavit će se brojni OPG-ovi koji će posjetiteljima ponuditi ekološke proizvode, a jedna od zanimljivih tema bit će i konoplja

  • 682
  • 32
  • 0

Na prostoru Zagrebačkog Velesajma od 15. do 19. listopada 2014. godine održat će se peto izdanje Mystic-a, sajma alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti. Kroz četiri godine održavanja, prema mišljenju izlagača, posjetitelja i medija, postao je New Age & Community sajam koji je stekao status vodećeg i tematski jedinstvenog nekonvencionalnog događanja u ovom dijelu Europe, temeljenog na povratku prirodnoj ravnoteži, zdravom življenju i snazi različitosti.

Cilj sajma je ukupnim izlagačko-programskim sadržajem, pored javnog isticanja prednosti življenja u suglasju s prirodnim postulatima, "uživo" predstaviti postojanje mogućnosti odabira, a tematski je podijeljen na tri cjeline:

Organica će predstaviti zdravu hranu, certificirani uzgoj organske hrane, opremu za obradu namirnica, organsko sjemenje i sadnice, ljekovito bilje, apiterapiju, prirodnu kozmetiku te ekološka sredstva za čišćenje. Bit će smještena u Paviljonu 9, gdje će se održavati tematske radionice zdrave hrane i prirodne kozmetike te bio - tržnica sa certificiranim eko proizvodima. Značajan dio izlagača na sajmu bit će i OPG-ovi koji će posjetiteljima ponuditi domaće ekološke proizvode.

Kronoplja će obuhvatiti teme o uzgoju industrijske konoplje, opremu i uređaje za preradu i proizvodnju proizvoda od industrijske konoplje te same proizvode, a održat će se u Paviljonu 9 i 11A u kojem se tradicionalno nalazi i Alterna sa alternativnim, prirodnim i energetskim terapijskim postupcima.

Preko 150 izlagača pobrinut će se za više od 200 sati stručnog, edukativnog i zabavnog programa na 6 paviljonskih lokacija što dodatno naglašava kvalitetu sajma. Posjetom međunarodnom sajmu alternative i zdravog življenja doživite Mysticu, a detaljan program događanja možete pogledati ovdje.


Povezana biljna vrsta

Industrijska konoplja

Industrijska konoplja

Sinonim: Kanabis, kanab, kinap | Engleski naziv: Hemp | Latinski naziv: Cannabis sativa L.

Konoplja je poznata kao biljka za proizvodnju vlakana od prije oko 5 000 godina, a znatno kasnije kao ljekovita biljka za korištenje hašiša. Potječe iz srednje Azije. Nastala je... Više [+]

Tagovi

Mystic Sajam alternative i zdravog življenja Alterna Kronoplja Zdrava hrana Eko proizvodi Bio tržnica Organica Industrijska konoplja Ljekovito bilje Prirodna kozmetika Uzgoj organske hrane Apiterapija