Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mlijeko u školama
  • 25.09.2023. 12:40
  • Ličko-senjska, Krasno

Kroz igru i ples obilježit će Svjetski dan školskog mlijeka

Cilj je da se prigodnim dječjim programom mlijeku u čast kroz pjesmu, ples i igru čuje što djeci znači mlijeko i kako doživljavaju tu jedinstvenu i nezamjenjivu hranu, naglašavaju organizatori

Foto: Depositphotos/digifun
  • 969
  • 84
  • 0

Hrvatska mljekarska udruga u suradnji će s OPG Siranom Runolist u Osnovnoj školi Krasno (Ličko-senjska županija) obilježiti "Svjetski dan školskog mlijeka".

"Cilj je ove manifestacije, koja će se održati 27. rujna u 11:30 sati, da se prigodnim dječjim programom mlijeku u čast kroz pjesmu, ples i igru čuje što djeci znači mlijeko i kako doživljavaju tu jedinstvenu i nezamjenjivu hranu", naglašavaju organizatori i dodaju da će tom prigodom Udruga donirati interaktivnu ploču Osnovnoj školi Krasno s ciljem pomoći u unaprjeđenju nastave.

Svjetski dan školskog mlijeka u svijetu se tradicionalno obilježava posljednje srijede u rujnu, a svrha je skrenuti pozornost javnosti na potrebu uvođenja mliječnog obroka u školske jelovnike.

Prvi je obilježen u rujnu 2000. godine i postao je godišnja manifestacija koja se obilježava u brojnim zemljama diljem svijeta. Njegovo obilježavanje započela je Svjetska organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda - FAO.


Tagovi

Svjetski dan školskog mlijeka Krasno Hrvatska mljekarska udruga Mlijeko


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.