Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Domaći proizvodi
  • 12.06.2023. 10:30
  • Varaždinska, Varaždin

Lokalni proizvođači na varaždinskom Sajmu udruga u poljoprivredi

Na Franjevačkom trgu u Varaždinu u subotu, 10. lipnja, održan je 2. Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije.

Foto: Igor Čolaković
  • 957
  • 81
  • 0

Županijski savez poljoprivrednih udruga okuplja ih 16, a svoje je proizvode na sajmu predstavilo njih 12. Udruge s cijelog područja Varaždinske županije ponudile su svoje najbolje proizvode.

Tako se ondje moglo naći svega. Od meda, heljde, varaždinskog ulja, bučinog ulja do varaždinskog klipiča, cvijeća, vina, voća i povrća.

Uskoro zaštita varaždinske sarme?

"Želja nam je bila pokazati poljoprivredu Varaždinske županije "u malom", sve ono što proizvode poljoprivrednici i udruge iz naše županije. Posjetitelji sajma mogli su po prvi puta kušati i varaždinsku sarmu, koju smo napravili od zaštićenog varaždinskog zelja, heljdine kaše i mesa, koje je donirao Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske", rekla je Marija Cafuk, predsjednica Županijskog saveza poljoprivrednih udruga, koja je tom prigodom najavila i skoru zaštitu varaždinske sarme.

Lokalni proizvođači predstavili su svoje proizvode

Sajam je podržala Varaždinska županija, koja i na ovaj način nastoji istaknuti izniman značaj poljoprivredne proizvodnje u razvoju ove županije.

Poljoprivrednicima gotovo milijun eura potpore

"Nizom ovakvih javnih promocija želimo ukazati na važnost domaćeg proizvoda lokalnog podrijetla, koji krajnjem potrošaču jamči kvalitetu i sigurnost", napomenula je Silvija Zagorec, zamjenica župana Varaždinske županije. Ujedno, kaže, žele dati značaj vrijednim i marljivim rukama njihovih poljoprivrednih proizvođača, OPG-ovaca i članova udruga koje su se predstavile na ovom sajmu.

Razvlačilo se i domaće tijesto

Dodala je kako je samo putem javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi Varaždinska županija poljoprivrednicima osigurala gotovo milijun eura potpora.

Podršku ovoj priredbi kojom se promoviraju domaći proizvodi i naglašava značaj lokalne poljoprivredne proizvodnje dao je i varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj.  


Fotoprilog


Tagovi

Sajam udruga Marija Cafuk Silvija Zagorec Neven Bosilj Lokalni proizvođači OPG-ovi


Autor

Igor Čolaković

Više [+]

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.