Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Voloderska jesen
  • 16.07.2024. 10:30
  • Sisačko-moslavačka, Voloder

Manifestaciju Voloderska jesen potrebno je dodatno osnažiti i podržati

Ove se godine održava 57. put i jedna je od najstarijih manifestacija posvećena berbenim običajima u Republici Hrvatskoj, a posjeti je i do 10.000 ljudi.

Foto: Grad Popovača (arhiva)
  • 94
  • 28
  • 0

Najveća i jedna od najstarijih kulturnih, gospodarskih i turističkih manifestacija posvećena berbenim običajima u Republici Hrvatskoj, Voloderska jesen održat će se već 57. u ovom naselju u Gradu Popovača i to od 6. do 8. rujna. 

Manifestacija predstavlja i jedan od najvećih sajmova vina i mošta u Sisačko - moslavačkoj županiji promovirajući autohtonu sortu vina Škrlet i domaće specijalitete, istaknuli su predstavnici Organizacijskog odbora koje je u Saboru primila predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir. 

Voloderskim jesenima potrebno je osigurati status koji zbog svoje dugogodišnje tradicije održavanja, zaslužuju“, rekla je Petir dodajući da je uz potporu nadležnih ministarstava i županije potrebno pristupiti izradi projekta kojima bi se vrednovao njihov doprinos očuvanju tradicije i kulture moslavačkog kraja. 

Djeca i mladi koji sudjeluju u programu, garancija su očuvanja tradicije održavanja ove manifestacije i u budućnosti“, poručila je.

Gradonačelnik Popovače, Josip Mišković naveo je kako organizacija zahtijeva znatna financijska sredstva od kojih se veći dio osigurava iz lokalnog proračuna te je stoga važno da podršku ovoj manifestaciji koju posjeti i do 10.000 ljudi, daju županijska i državna razina. 

Savjetnik ministra turizma i sporta, Igor Radić istaknuo je da je Ministarstvo zadaću promocije hrvatskog turizma povjerilo Hrvatskoj turističkoj zajednici koja provodi natječaje za potpore ovoj vrsti manifestacija.

Učlanjenje Udruge Voloderske jeseni u Hrvatsku mrežu za ruralni razvoj otvorit će nove prilike za financiranje“, rekao je i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, Tugomir Majdak i dodao kako će tijekom ove godine Ministarstvo raspisati tri natječaja od kojih su dva vezana uz manifestacije na nacionalnoj razini.


Tagovi

Voloderska jesen Manifestacija Berbeni običaji Marijana Petir Josip Mišković Danijel Sučija Lovro Miklaužić Igor Radić Tugomir Majdak


Autorica

Suzana Jović

Više [+]

Magistra nutricionizma i znanosti o hrani. Ljubiteljica hrane i zaljubljenica u prirodu. Rado potiče svijest o važnosti pravilne i zdrave prehrane.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tradicionalnu europsku hranu ugrožavaju kukci, biljne alternative i meso iz laboratorija?

Mađarsko predsjedavanje Vijećem EU započelo je 1. srpnja i odmah se uhvatilo u koštac obrane europske kulinarske tradicije. Na inicijativu Budimpešte, danas će 27 minista...

Više [+]