Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najuzornija seoska žena
  • 09.10.2023. 08:20
  • Istarska, Sveti Petar u Šumi

Marina Šunić ovogodišnja je najuzornija hrvatska seoska žena

Prva pratilja je Gordana Brozović, predstavnica Zagrebačke županije, a titula druge pripala je Nives Skokić iz Vukovarsko-srijemske županije.

Foto: Fb/Uzorne Hrvatske Seoske Zene
  • 1.143
  • 142
  • 0

Titula najuzornije hrvatske seoske žene pripala je Marini Šunić iz Zadarske županije, prva pratilja je Gordana Brozović, predstavnica Zagrebačke županije dok je druga Nives Skokić iz Vukovarsko-srijemske županije.

Ovogodišnji, sad već 23. izbor održan je u Svetom Petru u Šumi, odakle dolazi prošlogodišnja pobjednica Antonija Mrzlić Budak, a natjecalo se 17 kandidatkinja iz 15 županija. 

"One rade u poljima, vinogradima, plastenicima, stvaraju hranu, vrhunska vina, kozmetiku, brinu se o kućanstvima, djeci, unucima, obiteljima! Obrazovane su, ulažu u svoja znanja,čuvaju naše običaje, njeguju kulturu Hrvatske", istaknuli su organizatori još pri samom predstavljanju kandidatkinja. 

Pobjednica dolazi iz Rodaljica kod Benkovca, s obitelji obrađuje 12 hektara zemlje mahom povrća s tim da je 60 ha u pripremi za mladi maslinik. Vlasnici su firme "Kamen Benkovac" i zaštitili su svoj brend.

Znate li za autohtoni rodaljički luk? Uzgaja ga Marina Šunić, najuzornija hrvatska seoska žena

Između ostalog, ističe se da je pokrenula radionicu obrade' "Roge" starog suvenira Bukovice i Kotara. Obitelj se bavi i turizmom, a uskoro više o samoj novoj nositeljici titule. 


Fotoprilog


Tagovi

Najuzornija seoska žena Marina Šunić Gordana Brozović Nives Skokić Izbor najuzornije seoske žene


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).