Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ocjenjivanje ulja
  • 17.02.2024. 15:00
  • Zadarska, Ugljan

Maslinari, pošaljite uzorke ulja na ocjenjivanje u sklopu Dana maslina otoka Ugljana

Ocjenjivat će se kemijski i senzorski parametri (organoleptika), a analizu će obaviti Udruga "Olea", Zadar - stručni ocjenjivači osposobljeni za kušanje maslinovog ulja.

Foto: TZ općine Preko
  • 614
  • 81
  • 0

Turistička zajednica općine Preko poziva sve maslinare i ljubitelje maslina i maslinovog ulja da se uključe u 11. Dane maslina otoka Ugljana i prijave svoja ulja za ocjenjivanje.

Započelo je prikupljanje uzoraka, a traje do 1. ožujka ove godine. "Potrebna količina za ocjenjivanje je 2 x 0,25 l ulja u staklenim tamnim bocama (zelene ili smeđe) koje možete unaprijed preuzeti u uredima Turističkih zajednica otoka Ugljana", pojasnili su.

Analize svaki mjesec

Međutim, prijaviti se mogu ulja iz cijele Hrvatske (i šire). Ona i prijavnica mogu se poslati putem dostavnih službi na adresu: Turistička zajednica općine Preko – TIC Ugljan, Šimuna Kožičića Benje 17, 23275 Ugljan.

Ocjenjivat će se kemijski i senzorski parametri (organoleptika), a analizu će obaviti Udruga "Olea", Zadar - stručni ocjenjivači osposobljeni za kušanje maslinovog ulja. Analize ulja radit će se periodično svaki mjesec.

"Prvih 40 prijavljenih ulja oslobođeni su plaćanja participacije, a ostali prijavljeni plaćaju 25 eura po uzorku. U cijenu je uključen trošak kemijske i organoleptičke analize", pojasnili su iz TZ općine Preko.

Dani maslina u lipnju

Tijekom manifestacije koja će se održati 29. lipnja u mjestu Ugljan najboljim maslinarima dodijelit će se nagrade i priznanja.

Moći ćete sudjelovati na predavanju stručnjaka na temu maslinarstva/uljarstva, u vođenoj stručnoj degustaciji maslinovih ulja, sajmu otočnih proizvoda te uživati u domaćim jelima.

Djeca mogu sudjelovati u izradi keksića u kojima je jedan od sastojaka i maslinovo ulje. Pobrinuli su se i za pjesmu pa će sve zabavljati Udruga Điran i ženska klapa Kapric. N

Uzorak ulja, prijavnica i uplata dostavlja se u ured TZO Preko, TZO Kali, TZO Kukljica i TIC Ugljan radnim danom od 8 do 14 sati do 01.03.2024. Uzorke, prijavnicu te potvrdu o uplati moguće je poslati i poštom na adresu TZO Preko, Magazin 8, 23273 Preko.

Prijavnicu pronađite u dokumentu ispod teksta. 

Podaci za uplatu:
Primatelj: Turistička zajednica općine Preko
IBAN: HR7023400091110349239
Model: HR 67, poziv na broj: datum prijave, s naznakom "za Dane maslina otoka Ugljana"


Dokumenti


Tagovi

Dani maslina Ugljan Uzorci Maslinovo ulje Prijavnica


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.