Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Tekst nije objavljen!

Tekst još nije službeno objavljen, pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Sajmovi i događanja.

  • Zelinska kestenijada
  • 06.10.2024. 16:00
  • Zagrebačka, Sveti Ivan Zelina

Mirisi i okusi jeseni već idućeg vikenda čekaju vas na 26. Zelinskoj kestenijadi

Od raznih delicija, natjecanja u kuhanju lovačkog kotlića, off-road avanture, igara za namlađe do pješačenja, gdje će oni najuporniji biti nagrađeni - sve to očekuje vas na ovogodišnjoj 26. Zelinskoj kestenijadi

Foto: TZ grada Sveti Ivan Zelina
  • 35
  • 0
  • 0

Miris pečenih kestena, šuštanje lišća pod nogama i sunce koje obasjava zlatne krošnje, slika je kojom organizatori već godinama opisuju svoju tradicionalnu Zelinsku kestenijadu

Ovogodišnja, 26. po redu manifestacija, održat će se 13. listopada na obroncima Zelinske gore, a program obećava dan ispunjen aktivnostima za sve generacije. Od šetnji prirodom i pečenih kestena do lovačkih kotlića i dječjih igara.

Sve kreće na Kladeščici

Iz Turističke zajednice grada Sveti Ivan Zelina ističu kako zabava u prirodi kreće u nedjelju, 13. listopada, od 10 sati pa sve do 18 sati, kada Kladeščica postaje središte svih aktivnosti uz obilje gastronomskih užitaka: pečene kestene, razne delicije od kestena, gljivarski kotlić, grah, špek fileke, roštilj te osvježavajuće craft pivo "Angeluš" te zelinsko vino, a bit će postavljena i izložba gljiva za sve znatiželjnike. Sve to pratit će zabavna glazba.

Organiziraju i natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića, a svim sudionicima dat će potrebne namirnice i drva, dok će posjetitelji imati priliku uživati u lovačkom gulašu nakon što žiri proglasi pobjednike u 14 sati. Uz natjecanje, lovci će održati i edukaciju o životinjama pa će svi imati priliku saznati nešto novo o fauni ovoga kraja.

Off-road avantura i Vesela livada za najmlađe

Moto i off-road klub Sv. Ivan Zelina također priprema druženje, dok će na Veseloj livadi, koja oživljava u 12 sati, biti prava dječja igraonica na otvorenome. Uz razne igre i aktivnosti, Društvo "Naša djeca Sv. Ivan Zelina" pobrinut će se da vaši mališani provedu nezaboravan dan ispunjen smijehom, natjecanjima i druženjem na svježem zraku.

Za sve rekreativce koji vole planinarenje organizira se pješačenje na Kladeščicu s početkom u 11 sati kod objekta Žlebica 1, odakle će se u dorom društvu Savate kluba Čigra i Savate saveza Zagrebačke županije uputiti prema vrhu.

"Prvih 200 posjetitelja koji se popnu na vrh bez automobila čeka mjerica pečenih kestena", poručuju organizatori.

Posebno važnim ističu da je uvedena nova prometna regulacija. Naime, automobili će se usmjeravati u jednom smjeru prema Kladeščici, a povratak će biti organiziran u suprotnom smjeru, čime će se izbjeći gužve i čekanja.

Zabavna zelinska staza uz HealthyFIT

Za sve koji su nestrpljivi, doznajemo da se već u subotu, 12. listopada, možete pridružiti svečanom otvorenju obnovljene poučne ekostaze Kroz Zelinsku goru. Okupljanje za šetnju započinje u 10 sati na početku makadamskog puta na Kladeščici (kod objekta Vodoopskrbe), a ruta vodi do vrha Kladeščice, što iznosi približno 6 kilometara, koju će predvoditi Planinarsko društvo Izvor i Mario Valentić s edukativno-zabavnim programom "HealthyFIT Experience by Mario Valentić".

Šetnja završava na vrhu Kladeščice besplatnim ručkom na otvorenom, što je idealna nagrada za vrijeme provedeno u prirodi.

"Spakirajte ruksake i obujte udobne cipele - Sveti Ivan Zelina pripremio je za vas zeleni party vikend", poručili su za kraj.


Tagovi

Kestenijada Sveti Ivan Zelina Pečeni kesteni Zelinska gora


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.