Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ekološka tržnica
  • 05.06.2024. 13:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Na Jarunu se otvara ekološka tržnica

Ovim projektom želimo omogućiti potrošačima da na jednom mjestu kontinuirano mogu nabavljati svježe i prerađene domaće ekološke proizvode, a proizvođačima da nađu stabilno tržište, ističu organizatori.

Foto: Maja Celing Celić (ilustracija)
  • 316
  • 48
  • 0

Prva ekološka tržnica zaživjet će na Jarunskoj tržnici. 

Pokreću je Zagrebački holding d.o.o. podružnica Tržnice Zagreb u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje i Upravnim odjelom za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije. 

Na njoj će sudjelovati isključivo domaći proizvođači prehrambenih proizvoda s ekološkim certifikatom i oni u prijelaznom razdoblju
za ekološku proizvodnju.

"Odvijat će se od 6. lipnja do 11. srpnja svakog četvrtka od 16.00 do 20.00 sati na otvorenom dijelu na istočnoj plohi Tržnice Jarun, Pakoštanska 5" najavljuju.

U planu je da ista nastavi s radom i u jesenskom periodu.

"Ovim projektom želimo omogućiti potrošačima da na jednom mjestu kontinuirano mogu nabavljati svježe i prerađene domaće ekološke proizvode kao što su voće, povrće, sokovi, džemovi, pčelinji proizvodi itd., a proizvođačima tih proizvoda da nađu stabilno tržište", ističu organizatori. 

Početak rada ekološke tržnice i predstavljanje dvadesetak proizvođača uz prigodni popratni program, obilježit će se u četvrtak 6. lipnja od 16:00 sati.


Tagovi

Ekološka tržnica Ekološki proizvodi Jarun Certifikat


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".