Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natjecanje orača
  • 25.09.2024. 16:00
  • Zagrebačka, Kurilovec

Najbolji od najboljih: Velika Gorica domaćin je 20. Državnog natjecanja orača

Pred samo natjecanje, na Agronomskom fakultetu u Zagrebu održana je promocija monografije povodom 30. obljetnice natjecanja u oranju u RH autora Ivice Kisića, Tugomira Majdaka, Siniše Hrgovića i Ivice Prpića.

Foto: Damir Rukovanjski
  • 190
  • 17
  • 0

Kurilovec kod Velike Gorice domaćin je ovogodišnjeg jubilarnog 20. natjecanja orača Republike Hrvatske.

Svoje će snage i znanje pokazati najbolji orači na razini države na treningu 27. rujna, a samo će se natjecanje održati 28. rujna. Svečano otvorenje započet će u 9:30, natjecanje u 10:40, a svečano proglašenje pobjednika u 16 sati. Prvaci natjecanja po kategorijama (plug premetnjak i plug ravnjak) osigurat će si nastup na Svjetskom natjecanju u oranju.

Natjecanje će se održati povodom 105. obljetnice Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog fakulteta, u suorganizaciji s Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, gradom Velikom Goricom, Bc Institutom d.d. i Hrvatskom udrugom za organizaciju natjecanja orača.

Monografija povodom 30 godina natjecanja u oranju

Tom prigodom održana je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu i promocija monografije povodom 30. obljetnice natjecanja u oranju u RH autora prof.dr.sc. Ivice Kisića, Tugomira Majdaka, Siniše Hrgovića i Ivice Prpića. 

Siniša Hrgović, kao dugogodišnji trener orača i reprezentacije, istaknuo je kako su naši natjecatelji sve uspješniji u međunarodnoj konkurenciji, na svjetskim natjecanjima orača, na kojima je bilo i raznih zanimljivih i neponovljivih anegdota, iskustava, ali najvažnije, mnogo krasnih poznanstava i prijateljstava. 

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Tugomir Majdak najavio je domaćinstvo Hrvatske na Svjetskom natjecanju orača u Osijeku 2026. godine.


Tagovi

20. natjecanja orača Republike Hrvatske Velika Gorica Najbolji orači Monografija


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.