Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • GrapeSton
  • 01.04.2024. 10:30
  • Dubrovačko-neretvanska, Ston

Ne propustite prvi festival prirodnog vinogradarstva i spontanih vina u Stonu

Za posjetitelje će se organizirati obilazak najvažnijih peljeških vinogradarskih položaja uz stručno vodstvo samih vinara i prezentaciju tradicionalnog uzgoja vinove loze.

Foto: Depositphotos/dbajurin
  • 559
  • 47
  • 0

Želite li upoznati vinogradare, vinare i obrtnike čiji je rad prava inspiracija? Želite li kušati nevjerojatna, spontana, prirodno proizvedena crna i bijela vina? A usput se odlično zabaviti? Ne propustite GrapeSton, prvi hrvatski festival prirodno proizvedenih, spontanih vina!, pozivaju organizatori manifestacije koja će u Stonu na Pelješcu okupiti ekološke vinogradare i vinare. 

Održat će se u subotu, 27. travnja s početkom u 11 u Kneževu dvoru u ovome gradu. 

Iz Turističke zajednice Općine Ston ističu da važnost tradicijske i ekološke proizvodnje žele prezentirati kroz povezivanje eno i gastro scene. Tako vas ondje očekuju i kuhari koji će pripremati jela od isključivo lokalnih i eko namirnica te će na taj način poduprijeti male ekološke proizvođače iz Dubrovačko-neretvanske županije.

"Na festivalu će biti organizirana prezentacija tradicijskih sireva, pršuta, maslinovog ulja, kruha i za pelješki kraj dragocjene malostonske kamenice", najavljuju.

Uključit će, kažu, lokalnu zajednicu u provedbu manifestacije povezujući se s lokalnim ugostiteljima u promociji prirodnih vina i lokalnih specijaliteta.

Također, za posjetitelje će se organizirati obilazak najvažnijih peljeških vinogradarskih položaja uz stručno vodstvo samih vinara i prezentaciju tradicionalnog uzgoja vinove loze.

"Osim toga, edukativna dimenzija festivala približit će široj javnosti definiciju prirodnih vina, što ih razlikuje od konvencionalnih, metodologiju proizvodnje i povijest prirodnog vinarstva o kojima će govoriti začetnnici prirodnog vinarstva na našim prostorima", naglašavaju. 

Više informacija doznajte ovdje


Tagovi

GrapeSton Festival Ekološka vina Pelješac Prvi GrapeSton


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Otpor počinje ovdje - poručuju stotine španjolskih i francuskih poljoprivrednika

Španjolski i francuski poljoprivrednici blokirali su u ponedjeljak ceste duž granice obje države uoči izbora za Europski parlament prosvjedujući protiv, kako kažu, nepošt...

Više [+]