Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zelinska kestenijada
  • 18.10.2023. 10:15
  • Zagrebačka, Sveti Ivan Zelina

Nema do mirisa kestenja u jesen, više tisuća posjetitelja uživalo na Zelinskog gori

Zelinska Kestenijada nije samo proslava tradicije i kestena, već i prilika za povezivanje s prirodom. Manifestacija je privukla brojne posjetitelje

Foto: TZG Sv. Ivan Zelina
  • 1.040
  • 54
  • 0

Održana je jubilarna 25. Kestenijada u Svetom Ivanu Zelini koja je okupila više tisuća posjetitelja od kojih su brojni došli pješice na poziv organizatora i time pridonijeli očuvanju ekosustava Zelinske gore.

Mjerom slasnih kestena nagrađeno je prvih 200 sudionika koji su podržali ekološki prihvatljiv dolazak do prirodne riznice - Kladešćice, vrha Zelinske gore.

Kestenijada je, osim mirisnih kestena, posjetiteljima ponudila bogat program za sve generacije.

sc
Širio se miris kestena (foto: MAT PHOTOGRAPHY)

Raznolik program kako za odrasle, tako i za djecu

Tako je Udruga Amanita priredila impresivnu gastronomsku ponudu s gljivarskim gulašom, špek filekima, grahom, roštiljem i kolačima te izložbom gljiva i glazbom za sve prisutne. Moto i off-road klub Sv. Ivan Zelina uz kestene je poslužio i vrhunski grah by Zlatko Šuštić - Šuki. Uz mnogobrojne gastronomske delicije, OPG-ovi su ponudili mlado vino, licitare, kolače od kestena i pogačice, a za ljubitelje piva točilo se craft pivo pivovare Crafters. Oni najmanji pak uživali su u brojnim igrama na otvorenom, a osigurali su im i nagrade.

"Osim što smo uspješno implementirali novu prometnu regulaciju, Grad Sveti Ivan Zelina i Turistička zajednica ove su godine potaknuli i koncept dijeljenja vožnje kako bismo smanjili utjecaj na okoliš, čijoj su se inicijativi odazvali mnogobrojni posjetitelji, što nas iznimno veseli", istaknula je Marinka Zubčić Mubrin, direktorica Turističke zajednice Grada Svetog Ivana Zeline. 

sc
Izložba gljiva  (foto: MAT PHOTOGRAPHY)

Iz ove Turističke zajednice naglasili su kako Zelinska Kestenijada nije samo proslava tradicije i kestena, već i prilika za povezivanje s prirodom. Manifestacija je, kažu, privukla brojne posjetitelje koji su otišli obogaćeni prekrasnim uspomenama na topao jesenski dan.

Pozivaju vas ovom prilikom da i dalje uživate u prirodi, svježem zraku, jesenskim plodovima i budete odgovorni prema okolišu.

Fotografije: za TZG Sv. Ivan Zelina by MAT PHOTOGRAPHY


Tagovi

25. Zelinska kestenijada Zelinska gora Sveti Ivan Zelina Kladešćica


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.