Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Održive škole
  • 22.01.2016. 18:40

Održive škole - temelji za bolju budućnost

ZMAG-ov novi priručnik Održive škole nastao je iz potrebe da se na jednom mjestu objedine sva višegodišnja iskustva rada sa učenicima i nastavnicima, kao i permakulturna rješenja za naš obrazovni sustav.

  • 166
  • 27
  • 0

ZMAG-ov novi priručnik Održive škole nastao je iz potrebe da se na jednom mjestu objedine sva višegodišnja iskustva rada sa učenicima i nastavnicima, kao i permakulturna rješenja za naš obrazovni sustav.

Priručnik nudi lude primjere iz škola diljem svijeta, primjere dobre prakse u hrvatskim školama, prijedloge nastavnih jedinica i alate za za konkretno uvođenja i provođenje nastave za održivost. Naglasak je na praktičnim projektima poput školskih vrtova, knjižnica sjemena, kurikulumu za ekološke sadržaje, proizvodnim školskim zadrugama, inovativnim i kreativnim projektima, energetski neovisnim školama, učionicama u prirodi, itd.

"Pisali smo polako, ali sigurno, u nadi da ćemo ovim materijalima potaknuti promišljanje o ovoj važnoj temi i na taj način doprinjeti kvalitetnim društvenim promjenama", govore u ZMAG-u. Održive škole su nastale u zgodnoj sinergiji četiri potpuno različita autora Dražena Šimleše, Ivana Karduma, Ratka Johana i Matka Šiška. Tiskanje priručnika je omogućila zaklada Rosa Luxemburg Stiftung. Priručnik možete pronaći u prilogu ispod teksta!


Dokumenti


Tagovi

ZMAG Priručnik Dražen Šimleša Ivan Kardum Ratko Johan Matko Šišak Održive škole Permakukturna rješenja


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Žetva prije žetve, led potukao usjeve, voćnjake, vinograde, povrtnjake

Užasno nevrijeme s tučom poharalo je dijelove Hrvatske, ponajviše njezin istok gdje su i ove godine stradale poljoprivredne kulture. Ogromna količina oborina uz led velič...

Više [+]