Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruga maslinara
  • 15.08.2021. 09:00
  • Zadarska, Zadar

Osnovana Udruga maslinara Zadarske županije

Cilj je proizvoditi, brendirati i prodavati kvalitetna ekstra djevičanska maslinova ulja po odgovarajućim cijenama kako bi od imali koristi ne samo maslinari nego i potrošači, istaknuo je jednoglasno izabran predsjednik dr. Ivica Vlatković.

Foto: Udruga maslinara ZŽ
  • 552
  • 615
  • 0

Osnovana je Udruga maslinara Zadarske županije, prva u regiji Dalmacija, na čijem je čelu poznati zadarsko-novigradski maslinar dr. Ivica Vlatković, koji je i glavni inicijator udruživanja ovdašnjih maslinara. Potpredsjednik je Borislav Bore Pedić. 

"Cilj je proizvoditi, brendirati i prodavati kvalitetna ekstra djevičanska maslinova ulja po odgovarajućim cijenama kako bi od imali koristi ne samo maslinari nego i potrošači", istaknuo je jednoglasno izabran predsjednik dr. Vlatković i pozvao u članstvo sve uzgajivače i proizvođače kojima je stalo do razvitka maslinarstva i uljarstva.

Tajnik novoosnovane udruge je Josip Pavlica, a predsjednik Upravnog odbora Dražen Travica. Uz njih u Upravni odbor Udruge još su izabrani Šime Marcelić, Josip Kulaš, Željko Vrsaljko, Damir Vicković, Zlatko Strpić i Marinko Mikić.

"Od sada ćemo puno lakše komunicirati i surađivati na unaprjeđenju uzgoja maslina te prerade, čuvanja i brendidanja sve kvalitetnijih ulja s područja naše županije", rekao je Daniel Segarić, pročelnik za poljoprivredu Zadarske Županije. 

Sudionici osnivanja Udruge maslinara

Kako se navodi u priopćenju, a prema posljednjim podatcima, masline se u ovoj županiji uzgajaju na 2.579,55 ha, a čak se 3.501 poljoprivredno gospodarstvo bavi njezinim uzgojem. Radi 38 uljara koje prerade oko 8.000 hl ulja.

"Imamo i 43 ovlaštena ocjenjivača maslinova ulja", dodao je pročelnik Segarić. 


Tagovi

Udruga maslinara Zadarske županije Ivica Vlatković Udruživanje Maslinari


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...