Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SALORI
  • 08.09.2023. 15:10
  • Osječko-baranjska, Osijek

Otvoren 18. Sajam lova, ribolova i turizma – SALORI

Sajamska ponuda odnosi se prvenstveno na izložbe i prodaju renomirane opreme, oružja, pribora i uređaja za lov i ribolov, no svakom gostu ponudit će se i niz stručno-pratećih aktivnosti i događanja.

Foto: Mario Relatić
  • 1.428
  • 93
  • 0

U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u Osijeku danas je otvoren je 18. SALORI - Sajam lova, ribolova i turizma. Čeka vas stotinjak izlagača iz područja lova, ribolova i turizma, ulaz je slobodan za sve posjetitelje, parking besplatan, a za građane je osiguran i besplatan prijevoz autobusom na relaciji Gajev trg - Gospodarski centar OBŽ.

Ovaj tradicionalni izložbeno-prodajni sajam prvi put se održava u novom prostoru, a traje tri dana. Otvoren je od danas pa sve do nedjelje 10. rujna od 10.00 do 19.00 sati.

"Kao i Proljetni, koji je bio prvi u Gospodarskom centru OBŽ, i 18. SALORI je odličan sajam. Specifičan je i značajan i po tomu što se veliki potencijali za lov, ribolov i turizam nalaze upravo u Osječko-baranjskoj županiji, pa njime svakako ostvarujemo zadani cilj", rekao je župan Ivan Anušić.

Veliki potencijali za lov, ribolov i turizam nalaze se u OBŽ, kazao je župan Ivan Anušić (Foto: OBŽ)

Predstavljaju se lovački i ribolovni savezi, male tvrtke i OPG-ovi

Naglasio je da je ondje i 11 partnera iz Europe, sajam je veći i vidljiviji nego prije čime će se ostvariti dobri rezultati i odjeci. "Naravno, rezultat treba biti i veća gospodarska aktivnost u sve tri grane", dodao je.

Saborska zastupnica i koordinatorica Županije za Gospodarski centar OBŽ Nataša Tramišak upozorila je da već na samom otvaranju da sajam ima više izlagača i posjetitelja. "Imamo puno kvalitetniji, moderniji i bolji prostor koji će sigurno omogućiti da narednih godina ovaj sajam nadraste Osječko-baranjsku županiju i cijelu Slavoniju te bude jedan od najvažnijih u Hrvatskoj", poručila je Tramišak.

Direktorica Osječkog sajma d.o.o. Ivana Rešetar naglasila je da će se predstaviti lovački i ribolovni savezi i društva, male tvrtke i OPG-ovi. Bit će tu i bogata gastronomska ponuda, izložba fotografija kontinentalnog turizma, kao i razne edukativne radionice, okrugli stolovi i druga događanja.

"Novo mjesto, novo vrijeme, novi ljudi. Nakon 17 godina na Pampasu, SALORI dolazi u Gospodarski centar OBŽ, i to je dokaz sinergije Grada i Županije te simbol daljnjeg gospodarskog razvitka", rekao je predsjednik Gradskog vijeća Osijeka Tihomir Florijančić.

Uz Hrvatski lovački savez i Lovački savez OBŽ, na Sajmu sudjeluju i lovački savezi iz drugih županija te iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Češke, Grčke, Kosova, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, Slovenije i Srbije.

Čeka vas bogata ponuda

Sajamska ponuda odnosi se prvenstveno na izložbe i prodaju renomirane opreme, oružja, pribora i uređaja za lov i ribolov, no svakom gostu ponudit će se i niz stručno-pratećih aktivnosti i događanja; prezentacije lovišta, trofeja i rada lovno bogatih županija i njihovih lovačkih saveza, predstavljanje djelatnosti i mogućnosti županijskih hrvatsko-športskih ribolovnih saveza te nezaobilazna turistička ponuda.

Naravno, osim ponude na izložbenom prostoru, SALORI je i mjesto susreta brojnih stručnjaka za lovnu i ribolovnu djelatnost te turizam.

Izlagači vas čekaju 

Posjetitelje Sajma očekuje kušanje fiš paprikaša i čobanca koje će pripremati najbolji kuhari, a organizirane su i edukacije o potrebi i načinima zaštite pojedinih životinjskih vrsta, SALORI kup - natjecanje u lovu ribe udicom na plovak, prikaz mogućnosti kontinentalnog turizma i izložba fotografija o bogatstvu prirodnih ljepota, što se odvija u suradnji s Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije i Javnom ustanovom Park prirode "Kopački rit" i druga zanimljiva događanja.

Inače, organizator sajma je Osječki sajam d.o.o. u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Hrvatskim lovačkim savezom, Lovačkim savezom Osječko-baranjske županije i Hrvatskim športsko ribolovnim savezom. Program se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva turizma i sporta, a sponzori su Hrvatske šume d.o.o., Općina Strizivojna te Kroko proizvodnja i razvoj d.o.o. Zagreb.


Fotoprilog


Tagovi

SALORI Ivan Anušić Tihomir Florijačić Nataša Tramišak Ivana Rešetar Sajam lova Sajam ribolova Gospodarski centar OBŽ


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB