Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gospodarski centar
  • 27.09.2024. 15:20
  • Osječko-baranjska, Osijek

Otvoren 27. Jesenski sajam u Osijeku - nikad više izlagača

Jesenski sajam, koji se po drugi put održava u Gospodarskom centru, bilježi rekordan broj izlagača. Posjetiteljima je tijekom naredna tri dana omogućen besplatan ulaz i parking

Foto: Tin Junušić
  • 269
  • 41
  • 0

Preko 200 izlagača iz više od 12 županija privukao je 27. Osječki jesenski sajam koji se po drugi puta održava u Gospodarskom centru Osječko-baranske županije. Ovaj tradicionalni događaj nudi raznoliku ponudu iz sektora poljoprivrede, prehrambene industrije, obrtništva, graditeljstva, stanovanja i autohtonih proizvoda. 

"Ovogodišnji Jesenski sajam po broju izlagača nadmašuje sve prethodne. U sljedeća tri dana Gospodarski centar bit će mjesto promocije i druženja, stoga uživajte", izjavila je prilikom otvorenja direktorica Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije, Ivana Rešetar.

Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, Tugomir Majdak pohvalio je napredak. "Nekada smo bili na Pampasu, a danas smo ovdje u ovom velikom prostoru, što je dokaz da Hrvatska napreduje. Pokazatelji i analize na globalnoj i nacionalnoj razini pokazuju da se trend iseljavanja stanovništva zaustavlja. Naš cilj je stvoriti uvjete ne samo za zaposlenost, već i za sigurne, dobro plaćene poslove iznad prosjeka", rekao je.

Najveći broj izlagača do sad

Među brojnim izlagačima je i OPG Dragutin Završki iz Daruvara, pionir ekološke proizvodnje kupina, malina i jagoda od 2003. godine. U Gospodarskom centru, kaže, do sada još nije izlagao, no naglašava važnost sudjelovanja radi promocije svojih ekoloških proizvoda.

Vinar Ljudevit Kolar koji na svojih 13 hektara uzgaja 12 sorti grožđa, svoju prisutnost, naveo nam je, vidi kao priliku za promociju i jačanje prepoznatljivosti brenda.

Anita Habada planira se vratiti i nagodinu

Proizvodnjom, preradom i doradom lješnjaka bavi se Anita Habada iz Satnice Đakovačke. Prodaje ih u različitim oblicima – u karameli, čokoladi, slane i tostirane, te kao keks. Ovo joj je treći nastup na osječkom sajmu. "Zadovoljni smo jer možemo uspostaviti mnogo kontakata, prezentirati naš rad i upoznati ljude s našim proizvodima. Planiramo se vratiti i sljedeće godine", rekla je Habada.

Patricija Zeljak iz osječke tvrtke Galena predstavila je prirodne proizvode na bazi gorkih švedskih kapi, gorčice, nevenove i gavezove masti. Kratko je istaknula da ima samo pozitivna iskustva s tradicionalnog Jesenskog sajma te se uvijek rado vraća

Osim bogatog programa i raznolike ponude, ove godine poseban naglasak se stavlja na promicanje domaćih poduzetničkih inicijativa. U tom kontekstu, organizirana je izložba ženskog i braniteljskog poduzetništva. Osječko-baranjska županija već 11 godina zaredom aktivno podržava žensko poduzetništvo, a ove godine na sajmu sudjeluje 40 poduzetnica. Također, već osam godina podržava braniteljske poduzetničke projekte.

Međunarodna suradnja

Sajam ima međunarodni karakter i predstavlja važan gospodarski događaj u ovom dijelu Hrvatske. Osim domaćih izlagača, prisutni su i predstavnici iz Mađarske, Slovačke, Slovenije i Srbije. 

Jedan od predstavnika inozemnih izlagača, Jesch Márton iz mađarskog mjesta Gyermely, pod brendom ZenSteel proizvodi širok asortiman proizvoda od metala, uključujući metalne ploče i druge komponente, izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem. 

"Ovo je naš prvi nastup na sajmu, a kvaliteta organizacije je vrlo dobra. Ovdje smo kako bismo predstavili svoje proizvode i proširili poslovanje u Hrvatskoj", rekao je Márton. 

Otvaranje sajma i pozitivna očekivanja

Pri svečanom otvaranju, saborska zastupnica Nataša Tramišak istaknula je kako Hrvatska bilježi pozitivan gospodarski rast, s preko 6.600 poduzetnica, 6.500 obrtnika i 95.000 zaposlenih sredinom ove godine, što pokazuje da gospodarstvo ide naprijed. 

U atriju Gospodarskog centra svečano je otvoren sajam

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić također je naglasio važnost sajma, čiji je cilj otvoriti vrata svim posjetiteljima i građanima te dodatno potaknuti poduzetnike. U suradnji s Gradom Osijekom, Miletić je istaknuo da uspijevaju pokrenuti pozitivne promjene u regiji.

Zamjenica osječkog gradonačelnika, Jasenka Crnković, istaknula je važnost činjenice da su osječki poduzetnici i gospodarstvenici tijekom 2023. godine ostvarili pozitivan poslovni saldo. "Naši poduzetnici i gospodarstvenici prepoznati su ne samo na domaćem, nego i na cijelom međunarodnom tržištu", rekla je Crnković.

"Naše gospodarstvo pokazuje agilnost, zadržavajući pritom autentičnost svojih proizvoda. Vjerujem da ćete danas svi imati priliku uvjeriti se u neupitnu kvalitetu proizvoda iz Slavonije, Baranje i Srijema", zaključila je Tramišak.

Posjetiteljima je osiguran slobodan ulaz i besplatan parking, a radno vrijeme je u petak od 11 do 19 sati, te od 10 do 19 sati tijekom vikenda.

A što vas čeka na sajmu, pogledajte u galeriji ispod teksta. 


Fotoprilog


Tagovi

Jesenski sajam Gospodarski centar Osječko-baranjska županija Tugomir Majdak Ivana Rešetar Nataša Tramišak Josip Miletić Osječki sajam


Autor

Tin Junušić

Više [+]

Magistar novinarstva s iskustvom rada u domaćim i stranim medijima, ljubitelj prirode.


Partner