Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam poljoprivrede
  • 19.05.2024. 13:30
  • Novi Sad

Otvoren 91. Sajam poljoprivrede u Novom Sadu s više od 1.200 izlagača

Posjetitelji mogu pogledati izložene modele najnovije poljoprivredne mehanizacije, opreme, robota i dronova, pasmina stoke, ali i probati delikatese različitih zemalja svijeta

Foto: Julijana Kuzmić
  • 397
  • 37
  • 0

Jučer, 18.5., svečano je otvoren 91. Međunarodni poljoprivredni sajam poljoprivrede u Novom Sadu. Manifestacija koja ide rame uz rame sa svjetskim događajima ove godine okupila je više od 1.200 izlagača iz 40 zemalja svijeta. Iako će sajam ovog puta trajati dan kraće, već od otvaranja gužvu su napravili znatiželjni posjetitelji.

91. Sajam poljoprivrede u Novom Sadu otvara Janusz Wojciechowski, kako će se predstaviti EU?

"U planu je proširenje Europske unije, a nedavno usvojen plan rasta za Zapadni Balkan vrijedan je šest milijardi eura. Zemlje koje su prije 20 godina postale dio EU su do sada utrostručile vrijednost poljoprivredne proizvodnje, koja je premašila 68 milijardi eura", rekao je Janusz Wojciechowski, povjerenik za poljoprivredu Europske unije, koja je ovogodišnji zemlja partner sajma.

Svečano otvaranje je okupilo mnoge uzvanike i, naravno, novinare (foto: Sofija Knežević)

Inače, EU je glavni trgovinski partner Srbije u području poljoprivrede. Vrijednost trgovinske razmene u ovoj kategoriji iznosila je više od 4,6 milijardi eura u 2023. Oko polovice izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije ide u Europsku uniju.

Sajam će trajati od 18. do 23. svibnja, a vrata su otvorena od devet do 19h.

Brojne delicije na sajmu (foto: Julijana Kuzmić)

Ulaznica košta 800 dinara (6,83 eura). Cijena kolektivne za 15 i više osoba je 600 dinara (5,12 eura), što se ne odnosi na posjete učenika za koje je ulaznica 400 dinara (3,42 eura), kao i za umirovljenike i djecu do 14 godina. Na obiteljski dan, srijedu (22. svibnja) jedna obitelj, bez obzira na broj djece do 14 godina, moći će ući na sajam samo s jednom kupljenom ulaznicom od 800 dinara.

Prilikom popunjavanja podataka na naličju karte, svaki posjetitelj će imati priliku sudjelovati u nagradnoj igri za John Deere traktor 5045d. Kutija za ubacivanje kupona postavljena je preko puta Sajamske fontane.

Posjetitelji mogu pogledati izložene modele najnovije poljoprivredne mehanizacije, opreme, robota i dronova, pasmina stoke, ali i probati delikatese različitih zemalja svijeta.


Tagovi

Sajam poljoprivrede Novosadski sajam Otvoren sajam Europska unija Cijena ulaznica


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirana novinarka koja je svoju specijalnost pronašla u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Nietzscheovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner