Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proljetni sajam
  • 15.03.2024. 15:45
  • Osječko-baranjska, Osijek

Otvoren je Proljetni i Obrtnički sajam u Osijeku - posjetite ga do nedjelje!

Na prostoru Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije očekuje vas 250 izlagača s temom poljoprivrede i gospodarstva.

Foto: Marija Ribić
  • 2.941
  • 192
  • 0

Otvoren je jubilarni 30. proljetni i 24. obrtnički sajam u Osijeku, koji se do nedjelje, 17. ožujka, održava u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije.

U ovom se prostoru održava drugi put, a prošlim se proljetnim sajmom otvorio ovaj suvremeni i multifunkcionalni prostor, istaknula je u najavi direktorica Gospodarskog centra, Ivana Rešetar.

Sajam je otvorio premijer Andrej Plenković naglasivši da je prošlogodišnji gospodarski rast Hrvatske bio 2,8 posto te da je to puno kada vidimo u kakvim je globalnim i gospodarskim okolnostima bio prosječan lanjski rast na razini EU.

Glavne su teme poljoprivreda i gospodarstvo

Proljetni sajam ove godine okuplja 250 izlagača iz 12 hrvatskih županija te goste iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije. S temom poljoprivrede i gospodarstva, izložena je brojna mehanizacija, kao i brojni uređaji i oprema te tradicijski i autohtoni proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i obrtnika, a bit će predstavljeni i gospodarski potencijali općina Osječko-baranjske županije i šire.

Bogatu fotogaleriju sa sajma pogledajte ispod teksta.

Tijekom tri dana trajanja, sajam će biti otvoren od 10 do 19 sati uz besplatan ulaz i parkiranje za sve posjetitelje.

Održat će se i radionice o pametnoj poljoprivredi, otvaranju obrta i poticajima te o značaju dobrobiti životinja u suvremenoj stočarskoj proizvodnji u organizaciji HAPIH-a.

Sajam se, uz Osječko-baranjsku županiju i Gospodarski centar OBŽ, održava u organizaciji i Hrvatske obrtničke komore ove županije, a odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Sponzori su HAMAG BICRO, HBOR, Cesting d.o.o te Altrad - Limex d.o.o.


Fotoprilog


Tagovi

Osječko-baranjska županija Otvorenje sajma 30. Proljetni sajam 24. Obrtnički sajam Poljoprivreda Gospodarstvo


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner