Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jesenski sajam
  • 06.10.2023. 15:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Otvoren Jesenski sajam u Osijeku - čeka vas bogata ponuda malih proizvođača

U novom Gospodarskom centru u Osijeku Jesenski sajam otvorio je svoja vrata i to sa nikada više izlagača, posebice proizvoda malih obrta, proizvođača, OPG-ova, braniteljskih zadruga, žena poduzetnica.

Foto: Martina Pavlović
  • 1.456
  • 126
  • 0

Nakon Proljetnog i Jesenski sajam u Osijeku se po prvi puta održava u novom, modernijem i multifunkcionalnom prostoru Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije. Župan Osječko baranjske županije, Ivan Anušić na svečanom otvorenju je istaknuo da su u samo pet mjeseci postojanja ovoga gospodarskog centra svi događaji i manifestacije opravdali očekivanja.

Najavio je uskoro i nastavak izgradnje druge faze, odnosno zatvorenog prostora ove sajamske zgrade. "Raste broj zaposlenih u županiji, broj tvrtki i cjelokupna proizvodnja raste", rekao je Anušić.

Što vas sve čeka na sajmu?

Na sajmu su prisutni proizvođači mlijeka, sireva, prerađevina od brašna, kako od pšenice tako i od pira, ječma, zobi, raži... Također, čeka vas veći broj proizvođača bučinog ulja, ali i mesnih prerađevina te s obzirom na sezonu i crvene mljevene paprike. Čeka vas i bogat izbor medova, vina, sireva, ali i voća poput lješnjaka i jabuka te cvijeća. 

"Autohtoni proizvodi našeg područja, poljoprivreda, prehrana, graditeljstvo i stanovanje najznačajniji su dio programa izlaganja i prodaje najvećeg broja izlagača Jesenskog sajma", ističu iz Uprave Sajma. Kako kažu, osim za prezentaciju roba i usluga, ova manifestacija će biti prilika za grupno predstavljanje gospodarstvenika općina i gradova naše županije i regije.

Čekaju vas domaći proizvođači (Foto: Damir Rukovanjski)

"Posjetitelje i ove godine očekuje Izložba ženskog i braniteljskog poduzetništva koje će se održati pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije. Nastupom mađarskih izlagača i organiziranim susretom s hrvatskim gospodarstvenicima nastavlja se međunarodna suradnja sa susjednom Mađarskom", istaknuli su. 

Ulaz i parking su besplatni

Domagoj Mikulić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije oduševljen je ovim centrom i činjenicom da je sve više izlagača, sve veća ponuda, uključujući branitelje i žene kojima je ovakva manifestacija prilika da se iskažu te pokažu što sve mogu i znaju proizvesti.

"Završava prva omotnica i jasno je da ćemo ju iskoristiti. Osječko-baranjska županija je u cijelosti iskoristila milijardu eura, a nema općine ili grada koja nije koristila ta sredstva. Sada je na redu nova šansa. Još 25 milijardi eura za što će trebati još znanja i kadrova da bi iskoristili i ta sredstva” pričao je za govornicom u Osijeku.

Ondje je i tvrtka Novocommerce International d.o.o. 

Ulaz na sajam je, kao i svih prethodnih godina, besplatan, a za sve posjetitelje osiguran je besplatan parking te autobusni prijevoz koji prometuje na relaciji Gajev trg – Gospodarski centar. Prvi autobus polazi sa stanice Gajev trg u 9:30 te svaki sljedeći svakih sat vremena do 17:30. Prvi polazak iz Gospodarskog centra je u 10 sati, a svaki sljedeći je u puni sat sve do 18 sati.

Sajam je otvoren do nedjelje, 8. listopada, a posjetitelji ga mogu obilaziti u vremenu od 10 do 19 sati.

Organiziraju ga Osječki sajam d.o.o. i Osječko-baranjska županija, raznovrstan program odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a sponzori su Cesting d.o.o. i Nexe d.d.


Fotoprilog


Tagovi

Ivan Anušić Osječki sajam Gospodarski centar Osijek Domagoj Mikulić Jesenski sajam


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zajedno smo jači, reče žaba i zaputi se u nove pobjede #RuralFoto #životinje