Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proljetni sajam
  • 13.03.2024. 10:15
  • Osječko-baranjska, Osijek

Ovog vikenda 250 izlagača na 30. proljetnom i 24. obrtničkom sajmu u Osijeku

Bit će to mjesto spoja poljoprivrede, obrtništva, opreme i uređaja u kućanstvu, tradicijskih i autohtonih proizvoda OPG-ova. Ulaz i parking su besplatni za sve posjetitelje.

Foto: Martina Pavlović
  • 3.397
  • 207
  • 0

Vikend u Osijeku bit će u znaku 30. proljetnog i 24. obrtničkog sajma koji će se od 15. do 17. ožujka održati u prostoru Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije.

Svečano otvorenje je u petak 15. ožujka 2024. godine u 10 sati, a za posjetitelje će tijekom tri sajamska dana biti otvoren od 10 do 19 sati uz besplatan ulaz i parkiranje.

"Sajam se u ovom prostoru održava po drugi puta, a prošlogodišnji Proljetni sajam bio je događaj kojim se otvorio ovaj suvremeni i multifunkcionalni prostor Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije", istaknula je direktorica Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije Ivana Rešetar.

Razne zanimljive radionice

Dodala je kako su teme sajmova poljoprivreda, oprema i uređaji u kućanstvu, autohtoni proizvodi, tradicijski i autohtoni proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtničkih proizvoda, a na sajmu će biti predstavljeni i gospodarski potencijali općina Osječko-baranjske županije i šire.

Predstavit će se, kaže, 250 izlagača iz 12 hrvatskih županija te Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije, a održat će se i radionice o pametnoj poljoprivredi, otvaranju obrta i poticajima te o značaju dobrobiti životinja u suvremenoj stočarskoj proizvodnji u organizaciji HAPIH-a.

"Uvjeren sam da će ovaj sajam koji je po drugi puta u ovom novom prostoru pokazati svo bogatstvo proizvodnje i usluga naših poljoprivrednih proizvođača i obrtnika", rekao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

U pet godina 45 posto više obrta

Zamjenica pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka Anamarija Matić Kardoš rekla je kako je u proteklih pet godina na području grada osnovano 45 posto obrta više nego 2019. godine, a prošle je godine u Osijeku registrirano 353 obrta više u odnosu na godinu ranije. "Upravo stoga u cilju nam je jačanje kapaciteta malih poduzetnika i obrtnika", dodala je.

Inače, uz Osječko-baranjsku županiju i Gospodarski centar Osječko-baranjske županije, u organizaciji sudjeluje i Hrvatska obrtnička komora Osječko-baranjske županije, a odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Sponzori su HAMAG BICRO, HBOR, Cesting d.o.o te Altrad - Limex d.o.o.


Tagovi

Osječko-baranjska županija 30. proljetni i 24. obrtnički sajam Izlaganje Gospodarski centar Osijek Poljoprivredni proizvodi Obrtništvo


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tradicionalnu europsku hranu ugrožavaju kukci, biljne alternative i meso iz laboratorija?

Mađarsko predsjedavanje Vijećem EU započelo je 1. srpnja i odmah se uhvatilo u koštac obrane europske kulinarske tradicije. Na inicijativu Budimpešte, danas će 27 minista...

Više [+]