Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Taste like
  • 26.09.2024. 15:00
  • Šibensko-kninska, Skradin

Ovog vikenda bogata eno-gastro manifestacija u Skradinu, Drnišu i Bilicama

Moći ćete kušati vrhunska jela, spravljena od lokalnih, domaćih namirnica te uživati u vrhunskim vinima, poručili su organizatori.

Foto: TZ Grada Skradina
  • 63
  • 5
  • 0

Ovog vikenda u tri mjesta u Šibensko-kninskoj županiji održava se druga po redu eno-gastro manifestacija "Taste like... Skradin, Drniš, Bilice", najavljuju organizatori.

Ističu kako se od 27. do 29. rujna mogu kušati vrhunska jela, spravljena od lokalnih, domaćih namirnica karakterističnih za to podneblje, i to svakoga dana na drugoj lokaciji, od 18 sati, počevši u petak, 27. rujna u Skradinu, zatim u subotu, 28 rujna u Drnišu i u nedjelju, 29. rujna u Bilicama.

"Za ukusan spoj tradicionalnog i modernog pobrinut će se lokalni chef Dino Bebić te gostujući Vedran Stojanac, a uz to ćete moći uživati i u vrhunskim vinima naših vinara", poručuju.

Šest delicija na sve tri lokacije

"Jedan od ciljeva projekta je da produžimo turističku sezonu te našim posjetiteljima pružimo malo drugačije i inovativnije eno-gastro iskustvo", rekle su direktorice TZ-ova Skradin, Drniš i Bilice.

Moći ćete, dodaju, birati između arančina od telećeg rižota s pjenicom od češnjaka, pidoća u šalši s bobom i domaćom palentom te gnuda od svježeg sira s pršutom i kaduljom, s potpisom Dina Bebića i presane sporo kuhane svinjske oglavine u aromatičnim krušninm mrvicama i kremastoj krumpir salati, filea jadranske skuše u vučenom tijestu s kremom od krumira, mladog špinata i umaka od češnjaka te raguu od fazana s korjenastim povrćem, domaćom tjesteninom i ribanim zrelim sirom, s potpisom Vedrana Stojanca. Sva jela će se prodavati po cijeni od 6 eura koja će se moći isprobati svakoga dana na različitoj lokaciji.

"Uz dobru spizu i vino, neizostavan je i glazbeni program."

Program:

  • Petak, 27. rujna: Skradin, Trg Male Gospe od 18 sati, DJ Mika,
  • Subota, 28. rujna: Drniš, Trg Poljana od 18 sati, Klapa Bunari I DJ Mengren,
  • Nedjelja, 29. rujna: plaža nasuprot glavnog igrališta u Stublju, Bilice od 18 sati, Zaratino band i DJ Mengren.

Tagovi

Taste like... Skradin Drniš Bilice TZ Grada Skradina Eno-gastro Kušanje vina


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.