Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjesec piva
  • 03.10.2024. 09:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Pivska avantura na Octoberfestu Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku

Radionice posvećene kuhanju omiljenog napitka na PTFOS-u će voditi izv.prof.dr.sc. Kristina Mastanjević, prva hrvatska doktorica za pivo, a sve će završiti pravim osječkim Octoberfestom u dvorištu Fakulteta.

Foto: PTFOS
  • 109
  • 58
  • 0

Listopad će biti pravi raj za ljubitelje piva zahvaljujući Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku koji je cijeli ovaj mjesec posvetio tom omiljenom piću.

Tijekom mjeseca održat će se niz predavanja i radionica posvećenih kuhanju omiljenog napitka, a sve će završiti pravim osječkim Octoberfestom u dvorištu fakulteta, gdje će se posjetitelji moći opustiti uz pivo i kobasice.

Vrste i stilovi omiljenog pića

Predavanja i radionice vodit će izv.prof. dr.sc. Kristina Mastanjević, prva hrvatska doktorica za pivo.

"Ove godine na fakultetu odlučili smo organizirati zanimljive događaje vezane uz prehrambene proizvode, pa smo deseti mjesec rezervirali za pivo", ističe Mastanjević.

Već u četvrtak, 3. listopada, u 18 sati, održat će predavanje pod nazivom "Fun facts o pivu" u Vijećnici PTF-a za sve okupljene. Bit će to kratko predavanje o vrstama i stilovima ovog napitka, kao i o njegovoj povijesti.

Nakon toga slijede radionice na koje se mogu prijaviti svi koji bi htjeli vidjeti i naučiti kako se kuha ovo osvježavajuće piće u kućnom okruženju. Uvodno predavanja "Kućno pivarstvo – skuhajmo pivo" održat će se 11. listopada s početkom u 18 sati.

Osijek domaćin Festivala meda, piva i rakije: Prijavite se za tri prestižna natjecanja

Prva radionica održat će se dan kasnije, 12. listopada od 9 sati u Laboratoriju CMQ, a tjedan poslije, 18.10. bit će druga završna, nakon koje slijedi fešta u dvorištu ovog fakulteta.

"Na radionicama će se polaznici moći upoznati s potrebnim sirovinama i pokušati napraviti zanimljivu verziju ovog pića, nekakav pale ale. Kako ovoj namirnici treba oko sedam dana da fermentira, rezultat s radionice moći ćemo kušati u sklopu festivala", dodaje. 

Na PTFOS-u su razmišljali o najmlađima, pa će 31. listopada organizirati radionicu pod nazivom "Halloween s Harry Potterom“.

Prijavite se na radionice 

"U Belgiji, Nizozemskoj i drugim zemljama postoje napici na bazi sladovine koje djeca piju, dok kod nas to nije tako rašireno. Ti su napici bezalkoholni i često se miješaju sa sokovima. Želimo povezati pivarstvo i čaroliju kuhanja ovih osvježavajućih napitaka iz Harry Pottera, s obzirom na to da se u tom univerzumu često spominju različiti napici poput Butterbeera  i Pumpkin Juicea", zaključuje Mastanjević.

Svi zainteresirani za radionice mogu se prijaviti na mail adresu khabschi@ptfos.hr do 10. listopada, a za "Halloween s Harry Potterom" do 20. listopada, pri čemu je broj prijava ograničen na 15 ljudi.


Tagovi

PTFOS Octoberfest Kuhanje piva Halloween s Harry Potterom Kristina Mastanjević


Autor

Nikola Kučar

Više [+]

Novinar i urednik s više od dvadeset godina iskustva u tiskanim i digitalnim medijima, na radiju i televiziji.


Partner