Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Klopotec
  • 10.08.2023. 12:00
  • Varaždinska, Oštrice, Novi Marof

Podizanjem klopoca i ove godine označit će početak zriobe grožđa

Udruga vinogradara i voćara "Pinta" u vinogradu Nedeljka Vukalovića organizira već tradicionalnu manifestaciju.

Foto: V. Stapić/Udruga Pinta
  • 1.230
  • 79
  • 0

Već tradicionalnu manifestaciju podizanja klopoca, "Lovrečevo 2023“ i ove godine organizira Udruga vinogradara i voćara "Pinta“. 

Manifestacija započinje u subotu, 12. kolovoza od 16 sati u vinogradu Nedeljka Vukalovića na lokaciji Oštrice -Curleva ili kako pojašnjavaju, 300 metara od crkve. 

A znate li što je klopotec? Nekoć je bio ukras svakog vinograda pa i dvorišta, a namjena uvijek ista - plašiti ptice i odvratiti ih od grožđa i voćki. 

Klopotec čijim se podizanjem simbolično označava i početak zriobe grožđa, blagoslovit će vlč. Mihael Čavlek, župnik župe Oštrice, a potom slijedi narodno veselje uz grupu "Skandali“.

Pojašnjavaju i da je na manifestaciji red kupiti suvenir čašu po cijeni od 5 eura jer time stječete pravo na besplatnu hranu i piće odnosno jela s roštilja te kvalitetno vino koje pripremaju domaćini. 


Tagovi

Klopotec Lovrečevo 2023 Podizanje klopoca Zaštita od ptica Manifestacija Udruga Pinta


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).