Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro StartUp
  • 01.09.2023. 16:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Poznat datum 7. izdanja Agro StartUp konferencije

Ovogodišnji program ima tri tematska sklopa: "Mladi, poljoprivreda i mogućnosti", "Primjeri dobre prakse, Inspiriramo poljoprivredu" i "Strateški koraci hrvatske poljoprivrede".

Foto: Apriori World
  • 1.123
  • 82
  • 0

Pod motom "Inspiriramo poljoprivredu", 24 i 25. listopada ove godine održat će se sedmo izdanje Agro StartUp konferencije.

Ovogodišnji program ima tri tematska sklopa: "Mladi, poljoprivreda i mogućnosti", "Primjeri dobre prakse, Inspiriramo poljoprivredu" i "Strateški koraci hrvatske poljoprivrede", u sklopu kojih se očekuje 19 predavanja i jedan panel pod nazivom "Pogled na poljoprivredu i mogućnosti".

Sudionici konferencije, studenti, budući poljoprivrednici imat će priliku čuti i brojna izlaganja primjera iz prakse, nagrađivanih mladih hrvatskih poljoprivrednika koji su i sami započeli kao startup-ovi. Do sada je Agro Startup okupio više od 1.000 studenata, a ove godine po prvi puta bit će pozvani i najbolji učenici završnih razreda poljoprivrednih srednjih škola.

"Nestašica hrane postaje jedno od ključnih pitanja za opstanak života. Nažalost Hrvatska ima jako puno neobradivih površina i nedovoljno se ulaže iz perspektive demografije u poticaje mladih u poljoprivredi", istaknuo je predsjednik organizacijskog odbora Danijel Koletić.

Kako kaže, drago mu je što će studenti imati prilike čuti kako doći do financijskih sredstava, na koji način i kojim koracima krenuti. "Uz brojne mlade koji nasljeđuju poljoprivredna imanja i poslovanja još uvijek postoje puno onih koji se žele baviti određenim vidom poljoprivrede o čemu govore i brojke o povećanju OPG-ova posljednjih godina", dodao je.

Nažalost, kaže, nedostaje razgovora, poticaja u komunikaciji s mladima koji će im  pokazati sve mogućnosti i otvoriti im put koji će osigurati i budućnost proizvodnje hrane te hrvatske poljoprivrede. "U tom smjeru treba više aktivnosti od strane svih dionika poljoprivredne zajednice", poručio je Koletić.

Inače, ova se konferencija održava u suorganizaciji Agronomskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu i agencije Apriori World, koja je ujedno i njezin utemeljitelj.


Tagovi

Agro StarUp Konferencija Danijel Koletić Apriori World Agronomski fakultet


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.