Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AgroRocks 2023
  • 08.08.2023. 13:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Poznat program konferencije AgroRocks 2023, nabavite ulaznice na vrijeme

Okupljanje važnih aktera agrara ove godine u fokusu ima dvije vrlo aktualne teme - klimatske promjene i sigurnosne izazove

Foto: Krešimir Pribisalić
  • 2.368
  • 149
  • 0

Tek nas nešto više od mjesec dana dijeli od konferencije AgroRocks 2023 koja će se 15. rujna održati u Osijeku.

Ovo okupljanje važnih aktera agrara ove godine u fokusu će imati dvije vrlo aktualne teme kada je proizvodnja hrane u pitanju - klimatske promjene i sigurnosne izazove

U bloku uvodnih predavanja, o agraru u uvjetima klimatskih promjena govorit će poznati meteorolog Zoran Vakula, a o izazovima proizvodnje u uvjetima povećanih trgovinskih rizika Robert Jurišić, agrarni stručnjak. 

Vakula će reći 

Prvi će panel pod naslovom “Žitarice i uljarice u teoriji kaosa?” otvoriti goruće ratarske teme pod ravnanjem moderatorice Mirte Milas, novinarke Hrvatskog radija.

Kako pomiriti ciljeve Zelenog plana i potreba EU tržišta? Hoće li rat u Ukrajini dovesti do trajnog poremećaja na tržištu žitarica i uljarica? Na koji način s manjom potrošnjom pesticida zadržati konkurentnost? Suočena s klimatskim promjenama i zelenim politikama, u kojem smjeru ide industrija sadnog materijala? Samo su neka od pitanja kojima će se baviti panelisti Vlado Čondić (PP Orahovica d.o.o.), Mato Božić (Žito d.o.o.), prof.dr.sc. Bojan Stipešević (FAZOS), Žarko Galetin (agrarni konzultant) i dr.sc. Siniša Jelovčan (Syngenta agro d.o.o).

Nakon dijela posvećenog ratarima stručnjaci s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti i Agrokluba predstavit će rezultate projekta SatelitFoto@Agro, sufinanciranog iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

U drugom bloku panela kojim će ravnati Leticija Hrenković iz Agrokluba govorit će Tonino Picula (Europski parlament), Kemal Hrnjić (Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Federacije BiH), prof.dr.sc. Vladimir Margeta (FAZOS), dr.sc. Drago Solić i Branko Kolak (Savez udruga HR uzgajivača holstein goveda).

Kako će stočari odgovoriti na zelene ciljeve EU? Koliku ulogu u današnjoj proizvodnji mesa i mlijeka imaju IT rješenja? Zašto u sljedivosti hrane i nacionalnim oznakama još uvijek ne koristimo blockchain tehnologiju? Kako će promjene potrošačkih navika utjecati na proizvodnju mlijeka? Samo su neka od pitanja na koje ćemo tražiti odgovore.

Nakon sekcije mesa i mlijeka održat će se predstavljanje rezultata izbora za najbolju ruralnu fotografiju, kada će kolega Martin Vuković ispred žirija proglasiti pobjednike i dodijeliti nagrade javnog poziva RuralFoto 2023.

Biramo najbolje ruralne fotografije u 2023. – prijavite svoju

Na panelu naziva “United colors of #voće & #povrće” kojim će upravljati Tomislav Levak tražit će se odgovori na pitanja:

Što sektoru voća i povrća donose klimatske promjene i antiglobalizacijski procesi? Što nedostaje za značajniji razvoj voćarstva i povrćarstva? Kad će robotika dobiti veću ulogu u domaćim voćnjacima, plantažama i staklenicima? Nacionalno, regionalno, globalno - što je danas uopće samodostatnost?

Panelisti u bloku voća i povrća bit će dr.sc. Josip Haramija (Hrvatsko agronomsko društvo), Goran Punda (ENNA Fruit d.o.o.), Dalibor Kezele (Podravka d.d.), prof.dr.sc. Zoran Keserović (Poljoprivredni fakultet Sveučilišta u Novom Sadu), Marijo Puškarić (poljoprivrednik).

Ulaznice nabavite putem sustava Eventim

Konferenciji će nazočiti više od 150 sudionika, a najavljeni su i dolasci ministrice poljoprivrede Marije Vučković, župana osječko-baranjskog Ivana Anušića, gradonačelnika Osijeka Ivana Radića, kao i ravnateljice Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu doc.dr.sc. Darje Sokolić.

Ulaznice za konferenciju moguće je nabaviti putem sustava Eventim, po cijeni od 50EUR-a. Ista uključuje cjelodnevno praćenje programa uživo, snack i kavu u pauzi, ručak i prigodni poklon paket, kao i mogućnost sudjelovanja u B2B susretima. Broj mjesta je ograničen.

Organizatori konferencije AgroRocks 2023. su informacijski sustav Agroklub i Društvo agrarnih novinara Hrvatske uz podršku Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu te Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka i Europskog parlamenta. Sponzori konferencije su: Agro Invest Grupa d.o.o. (PP Orahovica, PPK Valpovo, Vinarija Orahovica i Panona Mare), YOPS, Vindija d.d., Novocommerce International d.o.o., HBOR, Enna fruit d.o.o., Syngenta Agro d.o.o. i Belje plus d.o.o.


Tagovi

AgroRocks Konferencija Proizvodnja hrane RuralFoto 2023 Ulaznice Paneli


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner

AgroRocks

31000 Osijek, Hrvatska
e-mail: info@agroklub.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto
#priroda
Divna slavonska polja