Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gramperijada
  • 24.07.2024. 09:45
  • Istarska, Kaštelir

Pridružite se jubilarnoj 20. Gramperijadi, fešti od krumpira

U kaštelirskom kraju krumpir nije tek jednostavna namirnica nego pravi kralj gastronomije koji je nadaleko poznat po svojoj vrhunskoj kvaliteti, kažu organizatori.

Foto: Sebastijan Skoko/TZ Kaštelir-Labinci
  • 40
  • 0
  • 0

Gramperijada, jubilarna 20. fešta u čast krumpiru kojeg tamošnji mještani nazivaju gramperom održat se u četvrtak, 25. srpnja u Kašteliru.

Organizatori navode da je taj naziv nastao tijekom napoleonskih vremena kada su francuski vojnici u te krajeve prvi put donijeli krumpir.

Lokalno stanovništvo naučilo je o kakvoj je namirnici riječ i kako je spremati, a za to je, govori legenda, bio zadužen stariji kuhar koji je od tog povrća pripremao izvrsna jela.

Svi su kuhara zvali gramper što dolazi od francuske riječi za djeda, pa je tako ostao uvriježen baš ovaj naziv“, otkrivaju.

Program počinje u 18 sati i kako kažu, jamči obilje dobre hrane i zabave.

Očekuju vas brojna jela od kaštelirskog krumpira koji je, naglašavaju, nadaleko poznat po svojoj vrhunskoj kvaliteti, a bit će tu i degustacija proizvoda lokalnih OPG-ova.

Pored gastronomskog dijela, slijedi i natjecanje u guljenju ili jedenju krumpira koje će vas, tvrde, dobro nasmijati te sportski dio koji uključuje malonogometni turnir.

Za glazbeni ugođaj pobrinut će se band Grooversi i DJ Johnny B.

Organizatori ovog događaja su Turistička zajednica Općine Kaštelir - Labinci, Općina Kaštelir – Labinci, a uz podršku Istarske županije.

Samo u kaštelirskom kraju krumpir nije tek jednostavna namirnica nego pravi kralj gastronomije, zato vas pozivamo da nam se pridružite u četvrtak na jubilarnoj 20. Gramperijadi“, poručuju organizatori.


Tagovi

Gramperijada Fešta od krumpira Domaći OPG-ovi Natjecanje Kaštelir


Autorica

Suzana Jović

Više [+]

Magistra nutricionizma i znanosti o hrani. Ljubiteljica hrane i zaljubljenica u prirodu. Rado potiče svijest o važnosti pravilne i zdrave prehrane.