Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rezidba maslina
  • 10.02.2024. 09:00
  • Istarska, Vodnjan, Rovinj

Prijavite se za trodnevni tečaj rezidbe maslina

Organizatori su udruga Istrian de Dignan iz Vodnjana i Učilište Internatural.

Foto: Istrian de Dignan
  • 844
  • 36
  • 0

I ove se godine organizira trodnevni tečaj rezidbe maslina kroz koji su dosad svoje znanje o rezidbi proširili brojni maslinari i hobisti. Održat će se od 1. do 3. ožujka 2024. u Rovinju i Vodnjanu. Organizatori su udruga Istrian de Dignan iz Vodnjana i Učilište Internatural.

Ističu, kako bi stablo masline urodilo što boljim plodom potrebno je oblikovanje i prozračnost stabla. Upravo je taj proces jedan od najsloženijih u maslinarstvu.

Organizirano i natjecanje 

Trodnevni tečaj sastoji se od uvodnog, teorijskog dijela gdje će polaznici proširiti ili obnoviti svoje znanje o tehnikama uzgoja maslina. Također, podučava o fiziologiji i biologiji masline, ali i o različitim načinima orezivanja i procesa vezanih uz berbu.

Polaznici će također proširiti svoja znanja o alatima za rezidbu te praktičnim vještinama rezidbe mladih stabala, stabala u rodu, starih stabala i njiihove regeneracije. Praktični dio tečaja održava se na Didaktičkoj farmi koja se nalazi u sklopu vodnjanske osnovne škole. Polaznici će moći primjeniti svoje znanje uz stručno vodstvo dipl. ing. agr. Ivice Lađarevića.

Nakon završetka radionice održat će se natjecanje u rezidbi, a najbolje očekuju vrijedne nagrade.

Kako se prijaviti?

Prijaviti se možete do 20. veljače putem web obrasca. Cijena trodnevnog tečaja iznosi 200 eura, a uključuje sav potreban tiskani materijal za praćenje predavanja, marende u masliniku te certifikat koji će se dodijeliti svim polaznicima nakon završetka tečaja.

Organizatori ovim putem mole polaznike da sa sobom ponesu alat za ručnu rezidbu maslina (ako ga imaju) kako bi se praktični dio mogao odraditi što kvalitetnije.


Tagovi

Tečaj Masline Rezidba Natjecanje u rezidbi Ivica Lađarević Učilište Internatural Istrian de Dignan


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.