Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gastro jesen
  • 19.09.2024. 10:30
  • Požeško-slavonska, Kutjevo

Prva Ajvarijada u Kutjevu donosi gastronomski spektakl uz bogat kulturni program

Manifestacija će okupiti kulinarske entuzijaste i ljubitelje domaćih specijaliteta uz bogat popratni program i glazbene nastupe

Foto: Shutterstock/Igor Dutina
  • 156
  • 10
  • 0

Kutjevo će ove godine po prvi puta biti domaćin Ajvarijade, manifestacije za sve ljubitelje ovog tradicionalnog specijaliteta, koja je dio programa Kulturnog ljeta u organizaciji Grada Kutjeva.

Događaj nudi raznolik kulinarski i zabavni program za sve generacije, a posebna pažnja posvećena je natjecateljima koji će donijeti svoje najbolje uzorke ajvara. 

Ajvarijada će se održati 21. rujna u dvorištu vinarije Sontacchi, s početkom u 16 sati. Važno je napomenuti da se ajvar ne kuha na lokaciji događaja, nego ga sudionici donose već pripremljenog, kako bi bio spreman za ocjenjivanje.

"Posebna pozivnica upućena je svim obožavateljima ajvara i ljubiteljima domaćih proizvoda, koji će moći kušati raznolike delicije pripremljene s ajvarom. Svi sudionici pozvani su da ponesu jela od ajvara i izlože ih na štandovima, pokazujući koliko je ovaj specijalitet svestran u kuhinji", ističu iz Grada Kutjeva.

Također, pozivaju se svi obrtnici i OPG-ovci da izlože svoje proizvode, posebno suhomesnate delicije i sireve, čime će dodatno obogatiti ponudu ovog događaja. Osigurane su vrijedne nagrade za sve natjecatelje, a organizatori će tijekom Ajvarijade pripremati svježi ajvar koji će posjetitelji moći degustirati.

"Pozivamo sve zainteresirane da se prijave i donesu svoje ajvare do petka, 20. rujna, kako bismo mogli osigurati dovoljno prostora i vremena za ocjenjivanje. Uz to, posjetitelji će moći uživati u nastupu Tamburaškog sastava Filis, koji će se pobrinuti za dobru atmosferu," dodaju. 

Prijaviti se možete na e-mail grad@kutjevo.hr ili porukom na facebook stranici Grada Kutjeva.


Tagovi

Kutjevo Sontacchi Ajvarijada Kulturno ljeto OPG


Autor

Nikola Kučar

Više [+]

Novinar i urednik s više od dvadeset godina iskustva u tiskanim i digitalnim medijima, na radiju i televiziji.