Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinska fešta
  • 10.08.2024. 10:30
  • Dubrovačko-neretvanska, Kuna Pelješka

Put Kune Pelješke - 17 vinarija predstavit će više od 70 vina

Street wine fest 2024. okupit će brojne vinare s poluotoka, a osim neizostavnog plavca malog moći će se probati i kupiti vina sorti rukatac, grk, pošip, gostujući debit kao i njihove kombinacije u različitim varijantama

Foto: Depositphotos/michaldziedziak (ilustracija)
  • 167
  • 41
  • 0

Pelješac se s razlogom naziva poluotokom vina, na kojemu tradicija vinogradarstva seže stoljećima unatrag.

Brojne tamošnje vinarije ostavile su neizbrisiv trag na svjetskoj sceni, a njih 17 sudjelovat će na Street Wine Festu, koji će se 17. kolovoza održati u Kuni Pelješkoj na glavnoj ulici. Ujedno, kažu organizatori, to znači da će okupiti najveći broj lokalnih vinara na jednom mjestu. 

Iako je ovo samo četvrtina proizvođača s polutoka, svi posjetitelji imat će priliku uživati u preko 70 vina s lokaliteta uzduž cijelog poluotoka. Uz neizostavni plavac mali moći će se probati i kupiti sorte rukatac, grk, pošip, gostujući debit kao i njihove kombinacije u različitim varijantama.  

"Svoje proizvode predstaviti će nam će vinarije Vukas iz Stona, Marlais iz Ponikava, Milinović iz Trpnja i Edivo iz Janjine. Iz Potomja nadomak Dingača dolaze nam nadaleko poznati Matuško i Madirazza, kao i manji obiteljski proizvođači vrhunskih vina, Antičević, Matkovića i Jurica", ističu organizatori Okusime.com.   

Agroturizam Antunović, Konoba Jurović i Kloki Sound, suorganizatori su fešte, a predstavnici mjesta, domaćina događanja su OPG Jurović, Monte Cristo, Vinarija Hilić te vina Palihnić i Violić. 

Želja je, ističu organizatori, u idućim godinama povećati broj sudionika koji sudjeluju, te organizirati višednevno događanje. 

Osim kušanja vina i bogate gastronomske ponude, posjetitelji će moći poslušati i dva predavanja, nagrađivanih sommelierki Monike Neral i Marine Krističević. 


Tagovi

Vina Pelješač Vinski festival Pelješke vinarije Plavac mali


Autor

Nikola Kučar

Više [+]

Novinar i urednik s više od dvadeset godina iskustva u tiskanim i digitalnim medijima, na radiju i televiziji.