Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam meda
  • 12.09.2024. 17:00
  • Primorsko-goranska, Prezid

Putevima goranskog meduna - promocija proizvoda zaštićenog oznakom izvornosti EU

Manifestacija posvećena promociji Goranskog meduna, kao 39. zaštićenog hrvatskog proizvoda, održat će se u Poljoprivredno-edukacijskom centru KIS Gorski kotar u Prezidu.

Foto: Shutterstock/Miroslav_RS (ilustracija)
  • 110
  • 21
  • 0

Manifestacija Putevima goranskog meduna, posvećena promociji Goranskog meduna kao 39. zaštićenog hrvatskog proizvoda, održat će se i ove godine, uz bogat edukativni, kulturni i zabavni program.

Ova tradicionalna manifestacija održava se 14. rujna, s početkom u 10 sati, na Poljoprivredno-edukacijskom centru KIS Gorski kotar u Prezidu.

Zaštićena oznaka izvornosti

Organizator, Pčelarsko društvo grada Čabra, u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i gradom Čabrom, nastoji kroz ovaj događaj promovirati i popularizirati Goranski medun, koji je upisan u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla te je zaštićen na području cijele Europske unije.

Posjetitelji će imati priliku razgledati Poljoprivredno-edukacijski centar, uz otvorenje oglednog pčelinjaka, te uživati u raznim aktivnostima, uključujući edukativne radionice za djecu i amatersko ocjenjivanje medice.

U sklopu programa, održat će se stručna predavanja za pčelare. Dr. sc. Zlatko Tomljanović iz Ministarstva poljoprivrede govorit će o pripremi pčelinjih zajednica za paše meduna, dok će pčelar Alen Maras podijeliti svoja prva iskustva u certifikaciji Goranskog meduna kao zaštićenog proizvoda u Europskoj uniji.

Manifestaciju će dodatno obogatiti ponuda lokalnih OPG-ova, s naglaskom na pčelinje proizvode, a nakon službenog dijela programa slijedi druženje uz goste iz Hrvatske i Slovenije.o:


Tagovi

Sajam meda Čabar Putevima goranskog meduna Prezid Pčelarsko društvo grada Čabra Primorsko-goranska županija


Autor

Nikola Kučar

Više [+]

Novinar i urednik s više od dvadeset godina iskustva u tiskanim i digitalnim medijima, na radiju i televiziji.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Krenulo je obećavajuće, a završilo... 👎