Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Urbana džungla
  • 17.03.2024. 10:30
  • Zagrebačka, Zagreb

Razmjena sjemena i radionice o balkonskim vrtovima na festivalu Urbana džungla

Na bogatom događanju pričat će se i o uzgoju bobičastog voća, ali očekuju vas i radionice prirodne kozmetike, veganske kuhinje i još mnogo toga.

Foto: Depositphotos/zlikovec
  • 637
  • 126
  • 0

Festival Urbana džungla čiji je moto "gdje biljke čine ljude sretnijima i svijet održivijim" nije samo proslava zelenila i prirodne ljepote već misija za promicanje održivih životnih navika koje su ključne za ublažavanje i prilagodbu na klimatske promjene, ističu organizatori. 

Održat će se 23. i 24. ožujka 2024. na više lokacija koje su navedene niže u programu.

Cilj je, dodaju, osvijestiti zajednicu o važnosti održivih navika koje doprinose smanjenju našeg otiska na okoliš i pomažu nam se prilagoditi promjenama koje su već tu. "Kroz različite aktivnosti i radionice, želimo pokazati kako nismo bespomoćni i da malim promjenama u svakodnevnom životu možemo napraviti razliku."

Razmjena sjemena predstavlja početak nove ere vrtlarenja, gdje se dijeljenjem biljaka promiče raznolikost i otpornost flore. Osim toga, održat će se i radionice prirodne kozmetike, veganske kuhinje i bojanja tkanina prirodnim bojama, kao i radionice o balkonskim vrtovima i uzgoju bobičastog voća.

vdc

Ističu kako su radionice besplatne za studente, nezaposlene i deprivilegirane.

Organizator je Zeleni inkubator, udruga iz Zagreba koja kroz svoje aktivnosti i radionice promovira principe permakulture i urbano vrtlarenje.


Tagovi

Urbana džungla Festival Razmjena sjemenja Balkonski vrtovi Uzgoj bobičastog voća Radionice Zeleni inkubator Prirodna kozmetika


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.