Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LAG Bura
  • 27.11.2023. 12:25

Ruralni okusi jedini iz Hrvatske nominirani za europsku leader nagradu - glasati možete i vi

Cilj projekta LAG-a Bura je promicanje i povezivanje lokalnih proizvođača, a glasanje traje do 4. prosinca.

Foto: LAG Bura
  • 1.171
  • 151
  • 0

Ruralni okusi (Rural Flavours) Lokalne akcijske grupe Bura jedini su iz Hrvatske nominirani za europsku LEADER nagradu za najbolji EU projekt iz programskog razdoblja 2014-2020.

Riječ je o transnacionalnom projektu između LAG-a Bura i međunarodnih partnera iz Finske, Cipra, Estonije, Portugal čiji je cilj promicanje i povezivanje lokalnih proizvođača, te prijenos znanja i širenja plasmanskog tržišta.

"Cilj je maksimiziranje i poticanje na sustave kvalitete, te prepoznatljivost proizvoda s LAG-područja. Projektom se postigla robna razmjena između članova, lokalnih dionika i šire, sustavom sljedivosti i principa od polja do stola", naglašavaju iz ove Lokalne akcijske grupe. 

Napominju i da se uključivanjem svih pravnih i fizičkih osoba na području LAG-a koji čini devet jedinica lokalne samouprave, Grad Obrovac i Općine Jasenice, Novigrad, Poličnik, Posedarje¸ Ražanac, Starigrad, Vrsi i Zemunik Donji), pridonijelo dugoročno razvoju lokalnih zajednica, ali i samih dionika.

"Umrežavanje je idealan pristup kako bi se pomoglo malim proizvođačima pri dobivanju pristupa međunarodnom tržištu naših projektnih partnera", ističu i pozivaju sve da glasuju. 

Glasovati se može ovdje do 4. prosinca. 

Dodjela nagrada održat će se 18. prosinca u Bruxellesu. 

Više o projektu pogledajte u videu: 


Tagovi

LAG Bura Leader nagrada Glssovanje Jedini iz Hrvatske Projekt Ruralni okusi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).