Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Promocija kobasičarskih proizvoda
  • 08.02.2015. 16:45

S klobasicom u EU 2015!

"S klobasicom u EU" prilika je za promociju, ali i zaradu kobasičara.

Foto: Radio Labin, prošlogodišnja manifestacija
  • 477
  • 41
  • 0

Treći po redu međunarodni sajam "S klobasicom u EU" održat će se u Sv. Petru u Šumi 28. veljače do 01.ožujka 2015. Tradicionalni proizvođači kobasica s područja Lokalne akcijske grupe Vuka - Dunav pozvani su da se predstave, ali i zarade.

Mogu se prijaviti svi zainteresirani proizvođači kobasica, kulena i ostalih sličnih proizvoda, a manifestacija je zamišljena kao događaj koji promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih istarskih i hrvatskih kobasičarskih proizvoda.

Grad od klobasic

Glavni organizator manifestacije je Općina Sveti Petar u Šumi uz potporu LAG-ova, Udruge proizvođača istarskog pršuta, pokroviteljstva Istarske županije i Odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije, a partner je Osječko-baranjska županija. Ova manifestacija polako postaje stalno mjesto okupljanja ljubitelja tradicionalnih istarskih proizvoda iz zemlje i inozemstva.

Manifestacija je prodajnog karaktera te izlagači mogu proizvode prodavati neposredno na štandovima.

Od pamtivijeka se u Istri uzgajaju svinje na tradicionalni način, a isto tako se proizvode i tradicionalni istarski suhomesnati proizvodi. Manifestacija i gastrofest zamišljeni su tako da se u Svetom Petru u Šumi uredi grad od klobasic u kome će se održavati gastrodogađanja u znaku kobasica i specijaliteta koji se mogu pripremiti od kobasica, a na dijelu prostora prezentirala bi se tradicionalna proizvodnja i održalo 2. svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku.

Na tom sajmu bogatog programa, koji će, prema očekivanjima organizatora posjetiti sedam do osam tisuća ljudi, svoje proizvode prezentirat će i 15 izlagača iz Osječko-baranjske županije - proizvođači vina, rakija, sirova i drugih gastronomskih proizvoda.

Stručni skup o proizvodnji kobasica

Na sajmenim punktovima zorno će se prezentirati tradiciju na najbolji mogući način. U sklopu manifestacije, komisija sastavljena od članova Udruge senzornih analitičara ocjenjivat će kobasice u više kategorija, pri čemu će se izabrati međunarodni i nacionalni šampioni u kategoriji nedimljenih, dimljenih i ostalih kobasica. Planiran je i stručni skup o proizvodnji kobasica.

Ispod teksta možete naći i prijavnicu za sudjelovanje na sajmu za ostale izlagače (ljekovito bilje, bomboni, alati, voće, povrće, ostali proizvodi). Organizator će uputiti posebne pozive za izlagače tradicionalnih kobasica i suhomesnatih proizvoda.

Svi zainteresirani mogu se javiti na telefon +385 52 686 444.

Foto: Radio Labin, prošlogodišnja manifestacija


Dokumenti


Tagovi

S klobasicom u EU 2015 Kobasice Proizvodnja kobasice Sveti Petar u šumi OBŽ Gastrofest Istarska županija


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."