Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natjecanje u oranju
  • 27.08.2018. 15:00

Saša Višak i Ivan Spudić - najbolji orači plugova ravnjaka i premetnjaka

Saša Višak dolazi iz Koprivničko - križevačke županije koja je prva i u ekipnom poretku, a Ivan Spudić natjecatelj je iz ukupno drugoplasirane Karlovačke županije.

Foto: HRT
  • 1.049
  • 112
  • 0

Orači Saša Višak i Ivan Spudić osvojili su pobjedničke pehare natječući se u dvjema kategorijama - plugova ravnjaka i premetnjaka na 16. Državnom natjecanju u oranju, održanom jučer, 26. kolovoza u Osijeku. 

Saša Višak dolazi iz Koprivničko - križevačke županije koja je prva i u ekipnom poretku, a Ivan Spudić  natjecatelj je iz ukupno drugoplasirane Karlovačke županije, navodi HRT. Spudiću je ovo već treće prvo mjesto, nakon Suhopolja i Velike Gorice. Kaže kako je ovo natjecateljsko oranje bilo najzahtjevnije dosada, jer je tlo bilo strašno tvrdo i suho. "Svi su imali problema i nijanse su odlučivale". 

A Ivan Spudić rekao je kako mu je ova osječka pobjeda najslađa u oračkoj karijeri. Prvo je njegovo nastupanje bilo u Čemincu i tada je kao drugi predstavljao Hrvatsku na Svjetskom natjecanju u oranju. S obzirom da je ispunio sva svoja oračka očekivanja, odlučio je kako se neće više natjecati, već će palicu prepustiti mlađima. 

I Višak i Spudić predstavljat će Hrvatsku na Svjetskom natjecanju orača iduće godine u Americi.  


Tagovi

Natjecanje u oranju Orači Saša Višak Ivan Spudić


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.