Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinski festival
  • 22.07.2023. 12:00
  • Virovitičko-podravska, Virovitica, Pitomača

Šest lokacija, šest različitih priča, 18 različitih vina

Najavljeno je treće izdanje vinskog festivala "Slavonija i Podravina, wine not!?“

Foto: Kristijan Toplak
  • 983
  • 143
  • 0

Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije predstavila je u Turističko-informativnom centru Klopotec na Kladarskom bregu kod Pitomače 3. Vinski festival "Slavonija i Podravina, wine not!?“ koji će biti održan od 1. do 30. rujna na šest lokacija.

Festival je pokrenut 2021. godine s ciljem promocije eno-gastronomske ponude te kulturne, povijesne i prirodne baštine ove županije. Već nakon prvog izdanja manifestacija je nagrađena Srebrnim suncokretom ruralnog turizma koju dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo“.

"Pokrenuli smo ga sa željom brendir anja Županije, odnosno Slavonije i Podravine kao butik vinske destinacije i u tome uspjeli jer svake godine ima sve više zainteresiranih vinara i posjetitelja koji nam se pridružuju“, rekla je direktorica Turističke zajednice Martina Jakelić.

Najljepše destinacije u županiji i najbolja vina

Dodala je kako će se sve održati na šest lokacija, sa šest različitih priča s 18 različitih vina.

Ambasadorica festivala, enologinja Ivana Nemet istaknula je kako je manifestacija u samo dvije godine stekla zavidan ugled među vinarima i promotorima vina u Hrvatskoj.

"Ovim projektom uspjeli smo povezati najljepše destinacije u županiji i najbolja vina vrijednih proizvođača. Ponosna sam na ovaj kraj koji do prije par godina nije bio jako poznat u vinskom svijetu, a danas već osvajaju i zlatne medalje na najvećim svjetskim natjecanjima“, kazala je Nemet.

Dodala je kako posjetitelji uz predivnu hranu, glazbu, ljude i okruženje koje sami odaberu dobiju i prekrasnu vinsku priču uz izvrsna vina.

"Uvijek gledam da bude nešto novoga, a ima i novih proizvođača. Veseli me interes hobista. Ispituju što je potrebno da bi mogli biti dio ove priče što znači da je ovaj projekt napravio dosta za ovaj kraj i da je na neki način produžena ruka moga rada s vinarima“, dodala je.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović istaknuo je zadovoljstvo što na festivalu svake godine sudjeluje sve veći broj  zainteresiranih proizvođača kojima je upravo ova manifestacija bila poticaj da se registriraju i krenu u ozbiljniju proizvodnju.

Vinski mjesec uz bogati program

"Mjesec rujan je tradicionalno vinski mjesec u županiji, tada obilježavamo i dan županije pa se ova manifestacija lijepo uklopila. Drago mi je da nam se javljaju proizvođači koji više ne rade vina samo za svoje osobne potrebe već svoja kvalitetna vina žele staviti na tržište“, rekao je župan Andrović.

Evo i rasporeda:

Petak, 1. rujna u 19 sati
Dvorac Pejačević Virovitica
Virovitica wine&art
Posjetitelji će uz pomno odabrana vina i gurmanski zalogaj, interpretacijom stihova vinske poezije, moći uživati uz Vokalni ansambl Contesse iz Suhopolja i dvorskim plesovima kojima će ih KUD Virovitica vratiti u vrijeme balova.

Petak, 8. rujna u 20 sati
Dvorcu Janković Suhopolju
Magic&Wine
Uz magična vina sljubljena s platom grofa Jankovića, posjetitelje očekuje i mađioničarski show Magic Leona.

Subotu, 15 rujna u 20 sati
Geo-info centar Voćin
Urban wine party
Vina iz papučkih vinograda sljubljenih s lokalnim zalogajima Posjetitelje će zabavljati DJ Mario.

Nedjelja, 16. rujna u 19 sati
Turističko-informativni centar Klopotec
Vino i mitologija
Uz iznimna vina i fine podravske zalogaje, priče i legende interpretirat će Mladen Medak Gaga.

Subota, 22. rujna u 18 sati
Dravska  priča,  Noskovci
Vinski party u drevnom perivoju
Stara vina i slavonski snack uz Tamburaški sastav Suhopoljski tamburaši.

Nedjelja, 30. rujna u 12 sati
Stara ložiona, Orahovica
Wine&run
Orahovačka vina na hedonističkom maratonu koji se ne trči nego hoda uz pratnju kočija i slavonskih tamburaša


Tagovi

Vinski festival Slavonija i Podravina Wine not!? Martina Jakelić Ivana Nemet Igor Andrović Vinski mjesec


Autor

Goran Gazdek

Više [+]

Novinar sa stažom dužim od tri desetljeća. Radi na Radio Daruvaru, Glasu Slavonije i Bjelovarskom listu gdje je neko vrijeme bio glavni urednik, surađivao s brojnim dnevnim i tjednim listovima, magazinima i revijama. Danas kao slobodni novinar piše za Novosti, Deutche Welle, Gospodarski list i Hinu. Urednik je na portalima Virovitica.net i Pivnica.net. Direktor je Fra Ma Fu festivala – festivala reportaže i reportera. Potpredsjednik je Hrvatskog novinarskog društva.